Asgari ücretlilerin aylardır beklediği zam için kritik tarih belli oldu! Zam oranı dudak uçuklatıyor…

2021 yılının ocak ayında asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşlarına gelecek zam oranlarının görüşmeleri için de geri sayım başladı. Önümüzdeki yılın ilk ayında gelecek zam oranı ile beraber asgari ücretli çalışan vatandaşlar tam bir boyunca yeni bir zam almayacak.

Asgari ücretlilerin aylardır beklediği zam için kritik tarih belli oldu! Zam oranı dudak uçuklatıyor…
Asgari ücretlilerin aylardır beklediği zam için kritik tarih belli oldu! Zam oranı dudak uçuklatıyor… Mehmet Demirbilek

Bu yüzden asgari ücret belirleme konusunda; iş veren sendikası – işçi sendikaları ile beraber hükümetin bir araya gelmesi ile beraber aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından aralık ayı itibari ile gelecek olan toplantılar olacak. İşte asgari ücretli çalışan vatandaşların maaşlarına gelmesi beklenen zam oranları…

2021 yılında asgari ücretli çalışanlara gelecek zam görüşmelerinin tarihi…

Ülke genelinde asgari ücretli çalışanları çok yakından ilgilendiren tarihe de çok az bir zaman kaldı. İşçilerden taşeron işçilere – kamuda kadrolu bir şekilde iş hayatına başlayan 4D taşeron vatandaşları yakından ilgilendiren zaman dilimi için geri sayım da başladı. Her senenin son ayında yapılmaya devam eden asgari ücretli çalışan maaş zam oranları için son bilgiler ve toplantıların tarihleri de belli oldu. Merak edilen tüm detaylar…

Yıllık belirlenen zam oranları

Geçmiş zamanlarda asgari ücretli çalışanlar için maaşlarına gelecek olan zam oranları 6 aylık zaman dilimlerinde bir yapılıyor olsa bile artık yılın ilk ayında yapılıyor. Bir yıl boyunca geçerli olarak belirlenen rakam devam ediyor.

Bu sene asgari ücretli çalışan maaş zam oranları….

2019 yılının aralık ayında yapılan görüşmeler sırasında tartışmalara da neden olan asgari ücretli çalışan maaş görüşmeleri yüzde 15 oranları ile devam etti. Önceki sene içerisinde 2020 TL alan bir çalışan için 2324 TL ödenmeye başladı.

Hükümetten 75 TL jesti…

Yapılan asgari ücretli çalışan maaş görüşmeleri sırasında 2250 TL değerinde bir rakam belirlenmiş olması ve hükümet tarafından da 75 TL ek artış yapıldığına yer verildi. Sayın cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından konu ile ilgili bir açıklama gelmişti.

2021 asgari ücretlere söz verildi.

2020 yılında gelen asgari ücretli çalışan zamları için açıklamalarına devam eden aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk birçok noktaya değindi.

‘’ iş verenler için 2021 yılına asgari ücretli çalışanlar için sözler verdiğini dile getirirken – TİSK ile temas etmek istediğini - asgari ücretli çalışanların maaşlarına gelecek olan zamları konuşulduğu anlarda iş yeri sayıları ile beraber iş veren ölçeklerine de yer verilmesi gerektiğini – sigortalı olarak çalışan vatandaşların bu durumdan ne kadar etkilenecek olduğunu söylediği – 100 çalışan altında olan işleri için yüzde 99 oranlarını temsil ettiğini – sayılardan dolayı dengelerin asgari ücretli çalışanlara göre belirlenmesinin temel kriter olduğunu – bu sene içerisinde işçi ile beraber iş veren konfederasyonları aracılığı ile konuşmaların devam etmesinden dolayı çözümün daha kolay olduğunu – aynı ortamda olmayı tercih etmeleri gerektiğini – bu sene için kendilerine her iki tarafın da söz vermiş olduğunu – iki tarafın da kendi aralarında anlaşmalarının ardından konu üzerinde değerlendirmelerin yapılacak olduğunu – asgari ücret belirlemesi aslında devletin istediği değil – iş veren ile işçi tarafından istenen devletin de kolaylaştırıcı bir etki olduğu ücret seviyeleri ‘’ olduğunu aktardı.

2021 yılı asgari ücretli çalışanların maaşları ne zaman belli olacak?

2021 yılında asgari ücret zam görüşmeleri için şu an aralık ayının gelmesi bekleniyor. Aralık ayı girer girmez üç oturum ile gerçekleşecek görüşmeler aralık ayının da son haftasında netlik kazanacak. Şu an asgari ücretli çalışanlar için gelecek olan zam oranlarının 22 ve 23 ya da 28 ve 29 aralık tarihlerinde açıklanacak olması da bekleniyor. 2020 yılının asgari ücretli zam görüşmeleri sırasında ilk toplantının 3 aralık tarihi ile olması da beklenenler arasında.

TBMM tarafından asgari ücretli çalışan vatandaşların maaşlarında vergi alınmaması ve 375 TL değerinde olan vergilerin vatandaşlara verilmesinin daha doğru olduğunu talep ettiler. Şu an ne kadar olacak diye araştırmalar devam ederken hala net bir açıklama gelmedi. Aralık ayının sonuna kadar net bir hal alması da bekleniyor.

Yıllara göre asgari ücretli vatandaşlara gelen zam oranları

  1. 2003 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 225 TL
  2. 2004 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 318 TL
  3. 2005 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 350 TL
  4. 2006 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 380 TL
  5. 2007 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 419 TL
  6. 2008 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 503 TL
  7. 2009 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 546 TL
  8. 2010 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 599 TL
  9. 2011 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 658 TL
  10. 2012 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 739 TL
  11. 2013 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 803 TL
  12. 2014 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 891 TL
  13. 2015 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 1000 TL
  14. 2016 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 1300 TL
  15. 2017 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 1404 TL
  16. 2018 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 1603 TL
  17. 2019 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 2020 TL
  18. 2020 yılında asgari ücretle çalışan vatandaşlara ödenen miktar 2324 TL olarak da artış gösterdi.

Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!