Emekliler için intibak müjdesi! 3600 ek gösterge çıktı mı? İntibak ve ek gösterge…

İntibak ve ek gösterge yasasında son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Din görevlileri – hemşire – öğretmen maaşlarını direk etkileyecek gelişmede son durum ne oldu? Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Selçuk; konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 3600 ek gösterge kimler kapsayacak diye düzenlemelerin yapıldığı; sadece sağlık çalışanları değil bir yandan da benzeri meslekler için düzenlemelerin yer aldığı aktarıldı.

Emekliler için intibak müjdesi! 3600 ek gösterge çıktı mı? İntibak ve ek gösterge…
Emekliler için intibak müjdesi! 3600 ek gösterge çıktı mı? İntibak ve ek gösterge… Mehmet Demirbilek

İntibak ve ek gösterge yasasında son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Din görevlileri – hemşire – öğretmen maaşlarını direk etkileyecek gelişmede son durum ne oldu? Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Selçuk; konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 3600 ek gösterge kimler kapsayacak diye düzenlemelerin yapıldığı; sadece sağlık çalışanları değil bir yandan da benzeri meslekler için düzenlemelerin yer aldığı aktarıldı.

3600 ek gösterge ülkemizde hemşire – polis – din görevlisi ve öğretmen maaşlarını direk etkileyecek gibi duruyor. Yeni bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geldi. Bir yandan da bilindiği üzere 2000 senesinden daha önce emekli olanlar için gelen intibak düzenlemesinin 2000 yılından sonra emekli olanlar için de gelmesi talep ediliyor. Şu an gelen düzenleme ile beraber her ne kadar davalar açılmış olsa bile yargı yolları kapatıldı. Çünkü alınan son karar ardından yargı mercileri de TBMM kanalına işaret ettiler.

2000 yılından önce emekli olanlar için intibak düzenlemesi

2000 yılından daha önce emekli olan vatandaşlar için gelen intibak zamlarının 2000 yılından daha sonra da yapılması bekleniyor olsa bile hala açıklama gelmedi. Uzun bir süre boyunca yargıda görüşülmeye devam etmesinin ardından nihai bir karar geldi. Meclis kararı ile beraber maaşlara yansıtılacak olduğunun bilgisi de verildi. Yargıda görüşülen intibak zamları ile beraber yargı yollarının tamamlanmış olduğu açıklandı.

355 TL zam müjdesi geldi…

Memur emekli maaşlarında kurumlardan ötürü meydana gelen farkların giderilmesi için beklenen haber geldi. KPDK toplantılarının ardından Memur – Sen ile gündeme gelmesinin ardından eğer hayata geçerse de maaşlar üzerinde 355 TL ye varan artışlar gözlenecek.

2000 yılından daha sonra emeklilik haklarını elde eden vatandaşlar SSK ve bağkur kapsamında maaşlarının miktarına göre 50 ve 355 TL ye kadar artacak. Bu kapsamdan 5 milyon üzerinde emekli vatandaşların yararlanacak olduğu bilgileri yer alıyor.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!