AKP'den son dakika! SGK prim borcu - KYK öğrenim kredisi - vergi borcu yapılandırma detayları belli oldu…

Uzun bir süredir milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir merak ile beklenen borç yapılandırma paketi hakkında AKP grup başkanı Mehmet Muş açıklama yaptı.

AKP'den son dakika! SGK prim borcu - KYK öğrenim kredisi - vergi borcu yapılandırma  detayları belli oldu…
AKP'den son dakika! SGK prim borcu - KYK öğrenim kredisi - vergi borcu yapılandırma  detayları belli oldu… Mehmet Demirbilek

Beklenen paket hakkında vergi affı – SGK prim borçlarında yapılandırma süreçleri – emlak vergisi – trafik cezalarında indirim – çevre temizlik vergisi gibi birçok alanda vergi barışı ve borç yapılandırma fırsatları devletten gelecek. Peki vergi affı ve barışı neleri kapsayacak, kaç taksitle uygulamaya girecek, ilk taksit ödemeleri ne zaman hayata geçecek gibi birçok soru merak ediliyor. İşte merak edilen tüm detaylar…

Devlete borcu bulunan yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren yapılandırma ve af paketi AKP grup başkan vekili Mehmet Muş açıklaması ile duyuruldu.

AKP’den vergi borcu yapılandırması açıklaması geldi…

AKP grup başkan vekili Mehmet Muş kanun teklifi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Yapmış olduğu açıklama kapsamında; ‘’ eğer belirlenen ilk taksitte borçların ödenmesi gerçekleşirse YÜFE’den gelen gecikme zamlarının yüzde doksanlık oranları silinmiş olacak. Emlak vergisi – çevre temizlik vergisinden – atık su vergisine – çevre temizlik vergisine – ilan ve reklam vergisinden – yol katılım paylarına kadar birçok yapılandırma mevcut olacak. Bir yandan da gümrük vergisi ve geçerli olan faizlerin yanı sıra gecikme zamlarının idari para cezalandırmaları da yapılandırmaya gidecek. En fazla 18 eşit taksit ile uygulamaya girecek olduğu – bir yandan sosyal güvenlik primlerinin gecikme cezalarının da yapılandırma kapsamına gireceği – yıl sonuna kadar her kapsam için müracaat etmek gerekli olduğu – yapılandırma ile beraber vergi barışının geldiği – yapılandırma kapsamında çok farklı kurumların yer aldığı – ortalama olarak 500 milyar TL gibi çok yüksek rakamların söz konusu olduğunu ‘’ aktardı.

Hangi borçlar yapılandırmaya dahil olacak?

Vatandaşlar tarafından bir yandan da hangi borçların yapılandırmaya dahil olacağı merak ediliyor. Yapılandırmaya dahil olan borçlar;

  1. Emlak vergisi,
  2. çevre temizlik vergisi,
  3. ilan ve reklam vergisi,
  4. su,
  5. atık su,
  6. katı atık ücretleri,
  7. yol katılım payları,
  8. trafik cezası,
  9. vergi borçları,
  10. SGK prim borcu,
  11. gümrük vergisi dahil olacak.


KYK öğrenim kredi borç yapılandırma müjdesi…

Uzun yıllar boyunca gündemde yer alan KYK borcu kapsamında yapılandırmalara dahil edildi ve milyonlarca mezun öğrencinin rahat etmesine yardımcı oldu.

Borç yapılandırmaları kaç taksitte olacak ve ilk ödeme ne zaman başlayacak?

Yapılandırma ve vergi barışının gelmesinin ardından vatandaşlar bir yandan da kaç taksit olacağı ve ilk taksit ödemelerinin ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Bu konuda yapılan açıklamalar sırasında tüm taksit ödemelerinin eşit ve en fazla 18 taksit olacağı aktarılırken ilk ödemelerin 2021 şubat ayına kadar ertelenebilecek olduğu aktarıldı.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!