SGK'dan müjde! Erken emekli olmak artık hayal değil… Başvuru yapan herkes erken emekli olabilecek!

Erken emeklilik için herkes gelecek yetkilerden haberleri bekliyor. Şu an tüm çalışma hayatına devam eden kamu personelleri ve işçiler erken emeklilik için gelecek açıklamaların kapsamlarını araştırmaya başladı. Uzun zamandır beklenen erken emeklilik ile ilgili haberler de geldi. Çalışma hayatına devam eden birçok vatandaş erken emekli olmak için fırsatlarını yakaladılar. İşte erken emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

SGK'dan müjde! Erken emekli olmak artık hayal değil… Başvuru yapan herkes erken emekli olabilecek!
SGK'dan müjde! Erken emekli olmak artık hayal değil… Başvuru yapan herkes erken emekli olabilecek! Mehmet Demirbilek

SGK’dan gelen açıklama ile beraber artık erken emeklilik hayal olmaktan çıkıyor. Erken emekli olmak için bekleyen vatandaşların başında 1999 yılından daha önce sigorta girişi olan vatandaşlar gelecek. Sadece bu yöntem ile değil birçok farklı yöntem ile beraber vatandaşlar erken emekli olmak için farklı hakların sahibi oluyor. Peki hangi şartlar ile erken emekli olacaklar? 3600 ve 4500 prim gün ödemesi ile artık emekli olmak çok kolay olacak. İşte bu emeklilik hakkında merak edilen detaylar…

Büyük bekleyişe yanıt SGK’dan geldi. Artık herkes erken emeklilik haklarının sahibi olacaklar…

Gelen açıklamalar ile beraber erken emeklilik haklarını elde edecek vatandaşların prim gün ödeme şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. 3600 prim gün ödemesi ve 15 yıl sigortalı çalışma şartlarını yerine getiren vatandaşlar için; erken emeklilik artık hayal olmaktan çıkacak. 4A, 4B ve 4C kapsamında çalışma hayatında olan vatandaşların bir gün bile prim borçlarının olmaması gerekiyor. Erkek ya da kadın çalışanlarda uygulanan yaş şartları aynı değildir. Fakat devlet kapsamında belirlenen yaş şartlarını da yerine getirmiş olmak gerekir. Sorunsuz bir şekilde çalışma hayatına devam edenlerin istenen şartları yerine getirmesi kapsamında bu hakların sahibi olacaklardır.

Erken emeklilik hayali kuran erkek çalışanların dikkatine…

SGK kapsamından gelen erken emeklilik fırsatlarına sahip olmak isteyen vatandaşların istenen şartları tamamen yerine getirmeleri gerekiyor. Bu yüzden de 3600 prim gün ödemelerinin tamamlanması da ilk sırada yer alan koşullardan bir tanesidir. Yani bir gün bile prim borçlarının bulunmaması gerekir. Prim ödemelerini 2002 ya da 2005 yılında tamamlamış olan erkek çalışanlar için 56 yaş şartı aranırken 2005 ve 2008 arasında tamamlayanlardan 57 yaş, 2011 ve 2014 yılları arasında tamamlayanlar için 59, 2014 ve sonrasında tamamlayanlar için de 60 yaşlarında emekli olma fırsatları veriliyor.

Erkeklerin askerlik borçlanması, kadınların da doğum borçlanması yöntemleri ile erken emekli olma fırsatları da geliyor.

Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!