Asgari ücretle çalışan vatandaşları yıkan haber! Maaşlarda sürpriz 400 TL kesinti olacak…

Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden milyonlarca vatandaşı derinden etkileyen tam 400 TL değerindeki kesintiden kötü haber geldi. Vergi dilim kapsamı ile beraber hem evli hem de çocuklu olan vatandaşlardan yıl sonuna kadar toplam 400 TL kesintiler de meydana gelecek.

Asgari ücretle çalışan vatandaşları yıkan haber! Maaşlarda sürpriz 400 TL kesinti olacak…
Asgari ücretle çalışan vatandaşları yıkan haber! Maaşlarda sürpriz 400 TL kesinti olacak… Mehmet Demirbilek

Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden milyonlarca vatandaşı derinden etkileyen tam 400 TL değerindeki kesintiden kötü haber geldi. Vergi dilim kapsamı ile beraber hem evli hem de çocuklu olan vatandaşlardan yıl sonuna kadar toplam 400 TL kesintiler de meydana gelecek.

Asgari ücretle çalışma hayatına devam eden vatandaşlar zaten yıl içerisinde ciddi anlamda geçim sıkıntıları ile yüz yüze olurken bir de kesintiler meydana geldi. Yeni yılın gelmesine sayılı zaman kala zaten maaşlarda meydana gelecek zam oranları ile ilgili ciddi edişeler yer alırken bir de maaşlarda kesinti olacak haberi ile şok oldular.

Herkesi bu kadar derinden etkileyen haber karşısında vergi kesintileri yüzde yirmiye kadar artış gösterdi. Bekar olan vatandaşlar bu kapsamdan en ufak bir şekilde etkilenmeyecek olsa bile eşleri çalışmayan ve çocukları olan vatandaşlar bu kapsamdan etkilenecekler. Net maaşların düşünülecek olmasının yanı sıra yıl sonun kadar maşlarda meydana gelen kesintiler ile beraber oran karşılanacak. Bekarlar da iyi ya da kötü bu durum karşısında en ufak etkilenmeyecek.

Asgari ücretten 400 TL kesinti…

Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden vatandaşlar zaten zor bir şekilde hayatına devam ederken bir de maaşlarından kesilecek 400 TL ile derin sarsıntı yaşadılar. Bekarlarda kesinti olmazken yıl sonuna kadar eşler çalışmayan ve çocukları olan vatandaşlardan her ay düzenli olarak kesintiler meydana gelecek. Bu da bir yıl içerisinde toplam 400 TL ye varan kesintilere neden olacak. Fakat kısa çalışma ödeneklerine başvuru yapan ve bu kapsamda ödeme alan vatandaşlar da sürece dahil olmayacaklar. Kesintilere dahil olmak için de vatandaşlardan belirli şartlar gözetiliyor.

Asgari ücret kesintileri kimleri etkileyecek?

Asgari ücret kesintileri her ne kadar eşleri çalışmayan ve çocukları olan vatandaşları etkileyecek diyor olsak bile bu alanda yer alan herkesi de etkilemeyecek. Eğer vatandaşlar kısa çalışma ödenekleri aldılar ya da ücretsiz bir şekilde izne çıkarıldılarsa da bu kapsamda yer almayacaklar. Bunun için vatandaşların bir yıl içerisinde en az 22 bin TL para kazanması gerekir.

Bu zorlu günlerde ücretsiz izne çıkanlar ve kısa çalışma ödeneği alan vatandaşlar bir yılda toplam 22 bin TL para kazanamadı. Bu yüzden de kesinti grubuna dahil olmayacaklar. Yapılan denetlemeler sırasında bekarlar da etkilenme görmeyecek. Vergi kesintileri her ay içerisinde 25 TL baz alınarak meydana gelirken eylül ayından aralık ayına kadar da maaşlarda 125 TL kesintiler olacak.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!