Emeklilere müjde! KPDK toplantısında alınan karara göre 450 TL aile yardımı yolda…

Emekli vatandaşlar için bakandan müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. KPDK toplantısının hemen ardından aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kendisine yöneltilen sorulara yanıt verirken emeklilere ek ödeme olacak mı noktasına da değindi.

Emeklilere müjde! KPDK toplantısında alınan karara göre 450 TL aile yardımı yolda…
Emeklilere müjde! KPDK toplantısında alınan karara göre 450 TL aile yardımı yolda… Mehmet Demirbilek

Emekliler için az da olsa rahat bir nefes almalarına yardımcı olacak o müjdeli haber geldi. Ek ödeme fırsatları kesinlik kazanacak.

Ocak ayında emekli maaşlarına gelen zam oranının ardından birçok kişi az bulmalarından dolayı istedikleri mutlulukları yaşayamadılar. Memur olan vatandaşlar için her ay maaşlarına ek olarak verilen aile yardım ödemeleri bu sefer de emekli vatandaşlar için verilecek diye kesin gözü ile bakılıyor. Uzun zamandır rahat bir yastık yüzü görmeyen emekli vatandaşlar KPDK toplantısının ardından aile yardımı alacaklar. Özellik ile 4C kapsamında yer alan emekliler için ödemenin kesin olacağı açıklandı.

Emekli için aile yardımı…

Ülkemizde ortalama olarak 13 milyon emekli vatandaşı çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelmeye devam ediyor. Kamu personeli danışma kurulu toplantısının ardından emekli vatandaşlar için 450 TL aile yardım ödemeleri verilecek. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 13 milyon emekliyi çok yakından ilgilendiren gelişmeler hakkında açıklama yaptı. Bu açıklama ile tüm emeklilerin yüzleri gülecek.

Bakan Selçuk’tan açıklama…

Şahsına ait sosyal medya hesabından açıklama yapan bakan Zehra Zümrüt Selçuk KPDK toplantısının hemen ardından sadece emeklilere aile yardımı değil başka sürprizlerin olacağını da açıkladı. Emekli ikramiye ödemeleri için en az 500 TL zam olma ihtimalleri sayesinde emekliler yıl içerisinde 2 bin TL değil de 2 bin 500 TL ikramiye alacaklar.

KPDK’da bitsin…

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yaptığı açıklama sırasında memurlar gibi aile yardım ödemelerinin emeklilerin de hakkı olduğu, KPDK toplantıları sırasında buna çözüm bulun dediği biliniyor. Aylık olarak ortalama 450 TL değerinde bir artış gelmesi emeklilerin rahat bir nefes almasına yardımcı olacak.

Gözler 15 Şubat tarihinde…

KPDK toplantısı 15 Şubat tarihinde yapılması planlanıyor. Bu toplantı sırasında emekli vatandaşlara verilmesi planlanan aile yardımları yanı sıra ikramiye zamları da görüşülecek. Emekli ikramiye ödemelerine gelmesi planlanan zam eğer 2500 TL ye çıkarsa ihtiyacı olan vatandaşların anlık olarak almasına yardımcı olacak. Bunun için ister ilk bayramın bir hafta öncesinde tamamını, ister bayramların ortasında, ister tamamını 2 bin 500 TL olarak ister 1250 – 1250 TL olarak alma hakları sunulacak.

En düşük emekli maaşına zam…

Geçtiğimiz yıl içerisinde en düşük emekli maaşlarının 1500 TL olması talep edildi ve onaylandı. Bunun ardından emekli vatandaşların kalbinde daha iyi bir yere sahip olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan bu sefer de en düşük emekli maaşlarının 2 bin TL olmasını planlıyor. 450 TL gelecek olan zam oranı ile beraber en düşük emekli maaşları 1950 TL seviyesine kadar çıkacak. Arada 50 TL değerinde de jest miktarı uygulanarak en düşük emekli maaşlarının 2 bin TL olması sağlanacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!