Bakan Tarih Vererek Müjdeli Haberi Duyurdu! Doğalgaz Desteğinde Önemli Bir Detay Açıklandı

Doğal gaz yardımıyla ilgili detaylar artık netleşiyor. Cumhurbaşkanı , dar gelirli aileler kömür yardımı ardından doğal gaz yardımının da yapılacağını duyurdu. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararda da detaylar netleşmeye başladı. Peki doğal gaz yardımı nasıl alınır? Başvurular ne zaman ve nereye yapılacak? İşte detaylar...

Bakan Tarih Vererek Müjdeli Haberi Duyurdu! Doğalgaz Desteğinde Önemli Bir Detay Açıklandı
Bakan Tarih Vererek Müjdeli Haberi Duyurdu! Doğalgaz Desteğinde Önemli Bir Detay Açıklandı Mehmet Demirbilek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da yaptığı açıklamayla doğalgaz desteği başvuru tarihleri ve ödemelerin yapılacağı tarihle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan detaylarla yardımla ilgili önemli ayrıntılar da netleşti.

DOĞAL GAZ YARDIMI İÇİN BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN

Doğalgaz yardımı kömür yardımı alan vatandaşlara verilecek ve kömür yardımı için başvurular e-devlet üzerinden Sosyal ve Ekonomik destek hizmeti başvuru sayfası aracılığıyla yapılıyor. Ancak şu an için doğalgaz yardımı başvurusunun nasıl yapılacağına ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

BAKAN YANIK TARİH VERDİ

Bakan Yanık doğalgaz desteği için başvuruların şubat ayının ikinci yarısında alınacağını, ödemelerin ise mart ayının ilk yarısında yapılabileceğini açıkladı. 

DOĞALGAZ DESTEĞİ NASIL VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Sağladığımız kömür yardımı kadar doğal gaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğal gaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğal gaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında doğal gaz yardımına ilişkin 5097 numaralı karar da duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararda, 'İhtiyaç Sahibi Ailelere Isınma Amaçlı Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar'ın yürürlüğe konulmasına, 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 35'inci maddesi gereğince karar verilmiştir' denildi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!