Emeklilikte Yeni Düzenleme: 10 Yıl Sigortalılık Süresiyle Erken Emeklilik Geliyor!

EYT Çekilişi İadeleri: 10-15 Yıl Sigorta Kapsamına Sahip Olanlar Erken Emekli Olur. Yeni Yasa Milyonları Sevindiriyor. EYT yasası nedeniyle erken emekli olamayanlara müjdeli haber geldi. 10-15 yıllık sigorta kapsamı ile erken emeklilik mümkün hale geliyor.

Emeklilikte Yeni Düzenleme: 10 Yıl Sigortalılık Süresiyle Erken Emeklilik Geliyor!
Emeklilikte Yeni Düzenleme: 10 Yıl Sigortalılık Süresiyle Erken Emeklilik Geliyor! Mehmet Demirbilek

EYT Çekilişi İadeleri: 10-15 Yıl Sigorta Kapsamına Sahip Olanlar Erken Emekli Olur. Yeni Yasa Milyonları Sevindiriyor.

EYT yasası nedeniyle erken emekli olamayanlara müjdeli haber geldi. 10-15 yıllık sigorta kapsamı ile erken emeklilik mümkün hale geliyor. Bu yeni düzenleme ile milyonlarca kişi emeklilik ikramiyelerini almaya başlayabilecektir. EYT yasasını kaçıranlar, prim ödemeleri yetersiz olanlar veya 1999 yılından sonra sigorta kapsamına girenler yeni yasa kapsamına giriyor. Kademeli emeklilik milyonlar için emekliliğin kapılarını aralıyor. Yeni yönetmelik Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine alındı ​​ve tatilden önce onaylanacak. Erken emeklilik ile ilgili detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Erken emeklilik hayali, özlem duyanlar için gerçek oluyor. EYT yasasını kaçıran milyonlarca kişiye bir müjde daha geldi. Bir EYT yasası daha yolda. Bu kez prim ödemesi yetersiz olanlar, 1999'dan sonra sigortalı olanlar, 10 yıl sigortalı olanlar, ev hanımları, çıraklar ve Bağ-Kur'lular erken emeklilik imkânına sahip olacak. . Yeni yönetmelik TBMM'ye gidiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan kısmi emeklilik düzenlemesi ile ilk etapta 1 milyon kişi yararlanacak, akabinde yaklaşık 5 milyon vatandaş için erken emekliliğin yolu açılacak. Yeni emeklilik düzenlemesi milyonların emeklilik maaşı almasının önünü açacak. Bu yüzden, Emeklilik düzenlemesi ne zaman uygulanacak? Emeklilik reformu ne zaman yapılacak?

10 Yıl Sigorta Kapsamı Yeterlidir

EYT yasası ile yaklaşık 5 milyon vatandaş için erken emekliliğin yolu açıldı. Ancak EYT yasası sadece 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanları kapsıyordu. Şimdi milyonlarca vatandaş hükümetin kısmi emeklilik düzenlemesini getirmesini bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonları sevindirecek kısmi emeklilik düzenlemesi için ilk adımları attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı emeklilik reformu sayesinde en az 3600 prim günü olan kişiler kısmi emeklilik yasasından yararlanabilecek. Böylece 10 yıl sigortalı olanlara erken emeklilik vizesi verilmiş olacak. Bu, milyonlarca kişinin 41, 42, 43, 44 veya 45 yaşında emekli olmasını sağlayacaktır.

Kısmi Emeklilikten Kimler Yararlanacak?

Peki, hükümetin hazırladığı kısmi emeklilik düzenlemesinde kimler yer alacak? Yeni düzenlemenin 10 yıl sigortalı ve 1999'dan sonra sigortalı olan milyonlarca kişiyi kapsaması bekleniyor. Ayrıca yönetmelik, yetersiz prim ödemeleri nedeniyle EYT yasasını kaçıran Bağ-Kur katılımcıları için erken emeklilik yolu sağlayacak. . EYT çekilişinden 3600 prim gün şartını sağlayan çıraklar ve çıraklık sorunu yaşayanlar da faydalanabilecek.

Milyonlarca vatandaş şimdi yeni yönetmeliğin TBMM'ye ne zaman getirileceğini merak ediyor. Yönetmeliğin TBMM'ye sunulacağı kesin tarih henüz açıklanmadı, ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TBMM tatilinden önce yönetmeliğin tamamlanması için çaba harcıyor. Zamanında tamamlanması halinde, düzenleme kapsamlı bir yasama paketinin parçası olarak sunulacak ve oylanacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!