Türkiye-ABD arasındaki kritik tarih belli oldu

Türkiye-ABD ilişkilerindeki sorunlara çözüm aranacak teknik komitelerin ilk toplantısı, Suriye gündemiyle 8 Mart'ta Washington'da gerçekleşecek.

Türkiye-ABD arasındaki kritik tarih belli oldu
Türkiye-ABD arasındaki kritik tarih belli oldu Mehmet Demirbilek

Türkiye ile ABD arasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mücadelesi, Irak ve Suriye ile başta olmak üzere birçok toplantıda toplanan üç teknik komitenin bir numaralı toplantısında kurulan 8 ila 9 Mart'ta ABD'de olacaktır.

Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre, ABD Başkanı Rex Tillerson 15-16 Şubat'ta Ankara'yı ziyaret etti ve ikili ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmak için Suriye, Uluslar Barış ve Irak konularında üç komite kuruldu 

Komiteler, terörle mücadele sorunlarıyla başa çıkmak için çoğunlukla komitelerden Suriye dosyasına bakıyorlar ve ilk toplantılarını 8-9 Mart'ta Washington'da yapıyorlar.

Komitenin öncelikli gündemi Suriye, Türkiye'nin Fırat Nehri 'nin batı bölgesi Menbiç terör örgütü PYD / PKK ' talebini kaldırması talebinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Menbiç meselesinin ilişkileri normalleştirme çabalarında öncelik olduğunu vurguladı.

 

Taraflar, diğer komitelerin toplantı tarihlerine henüz karar vermediler.

FETÖ 'komitesi, ayrıca Türkiye'nin Rusya'dan S-400'e ait olan füze savunma sistemi alımlarıyla göç ve vize konularını da değerlendirecek.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, Müsteşar Yardımcısı Cihad Erginay ve Irak komitesinde Güney Asya Genel Müdürü Fazlı Corman'ın Suriye komitesin'de başkanlık yapması bekleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!