'Yasa geliyor, o iş tarihe karışacak...'

Haberin Ayrıntıları İçin Tıklayınız..

'Yasa geliyor, o iş tarihe karışacak...'
'Yasa geliyor, o iş tarihe karışacak...' Mehmet Demirbilek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye 2023' Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni Ekonomik Programımızın en önemli ayağı olan Enflasyonla Mücadele için başlatılan destekler adeta bir seferberliğe dönüştü.Yapısal adımlarla desteklediğimiz bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtadığımızı hepimiz göreceğiz. Gerek enflasyon rakamları gerek kur ve faiz oranları  açısından kötü bir dönemi geride bıraktık.

Özellikle haftasonundan itibaren mücadelenin logosunun bulunduğu afişlerin birçok mağaza ve dükkanlarda yer aldığını gördük.

"DIŞ TİCARET RAKAMLARI DENGELENİYOR"

"Ekonomide özellike son dönemde dış ticaret rakamlarının dengelenmeye başladığını görmeye hepimiz şahit olduk. İhracatın ithalatı karşılama oranı Temmuz'da yüzde 70'lere çıkarak çok güçlü dengelenmenin sinyalini verdi. Dengelenme süreci arzu ettiğimiz seviyede devam ediyor."

"KÖTÜ BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK"

"Kötü bir dönemi geride bıraktık. Küresel zorlukların beklendiği döneme hızla yaklaşırken, Türkiye öyle bir güçlü dönemi yaşıyor ki, bunun etkisini 2019 ve 2020'de çok daha güçlü göreceğiz. Komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst düzeye çıkacak. Hal Yasası çok yakın süreçte Meclis gündemine  gelecek."

"REEL SEKTÖRE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Reel sektöre destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye ekonomik operasyonlara maruz kaldı, atılan adımlarla süreci geride bıraktık. Yaşanan süreçler şunu gösteriyor, dünyanın birinci gündemi, ekonomi. Biz de tüm bu süreçleri dünyada yaşanan gelişmeleri detaylı olarak takip ediyoruz, tartışıyoruz. Atmamız gereken adımları devreye,sokuyoruz.

"ÇOK NET GÖRECEĞİZ"

Yeni bir sürecin arefesindeyiz. Dünya 2020'lerde hala çözemediği krizlerin artarak devam ettiği iklime ilerlerken, Türkiye olarak bu sürece nasıl hazırlandığımızı çok net göreceğiz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!