Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar

Haberin Ayrıntıları İçin Tıklayınız...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar Mehmet Demirbilek

Nitelikli turizme geçiş yapmamız gerekiyor. Bu bağlamda yeni bir strateji oluşturmamız gerekiyor. Nitelikli turist istiyoruz demek kolay ama gerçekleştirmesi zor. İlk yapılması gereken insan kaynakları. Bu bazda Milli Eğitim Bakanımızla bir çalışma yaptık, turizm liselerinin kolej statüsüne getirilmesi için bir çalışma başlattık. Hazırlıkta İngilizceyi mecbur tutuyoruz. İlk senede de Rusçayı mecbur tutuyoruz. Kolejlerde öğrenciler üç lisan öğrenecek. 76 lise var ilk etapta 10 okulda bu eğitime geçilecek. Okulların dönüşümü 5 yıl sürecek. 

Turizm personelinin lojman sıkıntısı vardı, yeni lojman alanları yaratıyoruz. 

Yeni uçuş tarifeleri için çalışıyoruz. İngiltere, Almanya, Ukrayna, Rusya ve Körfez ülkelerinin bazılarından Antalya, Dalaman'a tarifeli seferlerini başlatıyoruz. 

2019'da 40 milyon turisti geçmeyi hedefliyoruz. Erken rezervasyon bilgileri de gelmeye başladı, çok ciddi artışlar var. Önümüzdeki yıllarda 48 milyonu yakalarız diye düşünüyorum. Bizim artık gelire konsantre olmamız gerekiyor. Biz kişi başı gelir konuşuyoruz ama bence kişi başı gecelik gelir önemli. 

Türkiye'de ortalama geceleme süresi 5. Bunu sayıyı artırmamız lazım. Arz ve talep çeşitliliğine gitmeniz lazım. Hiç aklında olmayan harcamalar yaratmanız lazım. Türkiye'ye gelen turistlerin müzeleri gezmeleme oranı Avrupa'nın yarısı düzeyinde. Müzelerimizi tanıtamamışız. Bütün müzeler kart sisteminin içine dahil edilecek. Bizim müze gelirlerini artırmamız çok önemli çünkü buradan elde edilen gelirle yeni kazılar yapıyoruz. Denizi, kumu herkes kopyalayabilir ama arkeolojik değerleri kopyalayamazlar. Dünyada bu kadar zengin bir coğrafya yok. Bu sizin pazarlamada çok büyük bir avantajınız. Şu anda 153 noktada kazı yapılıyor. Kazı araştırmalarının süresini uzatmak istiyoruz. İnsanlara balık tutmayı öğretmemiz gerekiyor. 

Sanat tarihi öğrencilerinin sorunlarının farkındayım, çözmek için de bir plan doğrultusunda ilerliyoruz. 

Güvenlik notumuz eski seviyesine ulaştı. Japon turist sayısında yüzde 90 artış oldu. Siz Japon turisti getirmeye başladığınızda diğer Asyalıları da harekete geçirmiş oluyorsunuz. Japonların konaklama dışı harcamaları da çok fazla. Türkiye'nin önünde uçuş sorunu kalmadı. 

AKM PROJESİ

Şubat ayında temel atma işletmi yapılacak. 29 Kasım itibariyle ihale süreci başlayacak. İhale maliyetleri aşağıya çekmek için gecikti. AKM projesini 2021'de bitirmeyi düşünüyoruz.

SİNEMA VE DİZİ SEKTÖRÜNE DESTEK

Sinema bizim en önemli tanıtım araçlarımızdan birisi. Dünyaya dizi ihraç eden 2. ülke olduk Amerika’dan sonra. Şimdi bizim bunu teşvik etmemiz lazım. Çünkü bu çok iyi bir silah. Sinema teşvik yasasını meclise sunacağız. Türkiye’de çekim maliyetlerini yüzde 30 a kadar kısmını bakanlığımız finans ediyor.

TAKSİ – UBER TARTIŞMASI

UBER Türkiye'ye vergi ödemiyor. Uber'in piyasaya yerleşmesinin ana sebebi piyasada eksiklikten faydalanması. Bu işi Uber’le çözmeyeceğiz bu işi taksicilerle çözeceğiz. Onlara gereken desteği vereceğiz.

“ATATÜRK’ÜN GERÇEK SESİ İLE PAYLAŞACAĞIZ”

Sinema genel müdürlüğünde bir çalışma yapıyoruz. Osmanlı’dan başlayarak bazı bölümlere ayırdık. Bütün görsel arşivi topluyoruz. Bunları restorasyondan geçiriyoruz dijital ortama aktarıyoruz. Atatürk’le ilgili olarak ağırlık olarak çok güzel şeyler var. Bunları internet sitemizden paylaşacağız. Atatürk’ün gerçek sesi ile paylaşacağız. Bu sayede hem Türk ve hem de uluslararası araştırmacılara kaynak sağlamış olacağız. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!