Reality Şovların İstihbarat Muhabiri: Cinayetleri Müge Anlı Çözmüyor

Büyük kanallarda yayınlanan reality şovların istihbarat bölümünde çalışmış muhabir Ayfer Çalıkıran, cinayetleri Müge Anlı'nın çözmediğini vurgulayarak "Olay kolluk ve savcılık tarafından çözülüyor." dedi.

Reality Şovların İstihbarat Muhabiri: Cinayetleri Müge Anlı Çözmüyor
Reality Şovların İstihbarat Muhabiri: Cinayetleri Müge Anlı Çözmüyor Mehmet Demirbilek

Önemli TV kanalarında yayınlanan reality şovların istihbarat bölümünde çalışmış olan Ayfer Çalıkıran, Müge Anlı'nın cinayetleri çözmediğini söyleyerek "Kolluğun başarısı sunucununmuş gibi görünüyor." dedi.

Star TV ve Fox gibi kanallarda yayınlanan reality şovların istihbarat bölümünde çalışmış, eski yargı muhabiri gazeteci Ayfer Çalıkıran, Diken'den Minez Bayülgen'in sorularını yanıtladı.

HİKAYELER GERÇEK Mİ?

"Reality şovların kurgu mu yoksa gerçek mi olduğu merak edilir hep. Gündemi sık sık sarsan cinayet ve kayıp hikayeleri gerçek mi?" sorusuna "Tüm cinayet ve kayıp hikayeleri kurguya ihtiyaç olmayacak kadar gerçek." diye cevap veren Çalıkıran, şu şekilde konuştu:

"Bu işin mutfağında gazeteci ve televizyon muhabirleriyle birlikte deneyimli polisler var. Örneğin Star TV ve Fox'ta cinayet büroda 20 yıl görev yapmış bir emekli polis ile birlikte çalışıyorduk."

"ABD'DEN ÇOK İLERİDEYİZ"

Çalıkıran, "Reality şovların kamera arkasında polisler mi çalışıyor yani?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Evet, neredeyse tamamında. Aralarında emekli polisler de dedektiflik büroları olanlar da var. Bu insanlara çok ciddi meblağlarda ödeme yapılıyor. Birlikte çalıştığım polis 'Cinayet konusunda ABD'deki kolluk kuvvetlerine biz eğitim veriyoruz, onlardan çok ilerideyiz' derdi."

FAİLLERİN CANLI YAYINA ÇIKMASI

Çalıkıran, "Cinayetlerin failleri de bu programlara katılıyor. Bu cesareti nereden buluyorlar?" sorusuna ise şu yanıt verdi:

"Hikayenin taraflarından biri olarak ekrana çıkmazsa daha çok şüphe çekeceğini biliyor. Örneğin Palu ailesi… Adam ortada bir ceset olmamasına güveniyordu. Elinizde ceset ya da ciddi deliller yoksa bir insanı cinayet şüphelisi olarak tutuklayamazsınız. Dolayısıyla suçlular rahatlıkla sokakta gezdiği gibi ekrana da çıkabiliyor. Dikkat edin, suçluları canlı yayında sıkıştırdığınızda genellikle 'Ortada delil yok ki' karşılığı verir."

"CİNAYETLERİ MÜGE ANLI ÇÖZMÜYOR"

"Müge Anlı toplumun bir kesimi tarafından cinayetleri çözen kişi olarak görülüyor. Adli makamların çözemediği cinayetleri Anlı nasıl çözebiliyor?"

"Müge Anlı çözmüyor zaten. Arka tarafta polis ve savcıyla çalışılıyor. Eğer kişi canlı yayında suçunu itiraf etmediyse olay yine kolluk ve savcılık tarafından çözülüyor. Ancak hikayeler anbean televizyonda işlendiği için izleyenler bu cinayetlerin Anlı tarafından çözüldüğünü sanıyor yani kolluğun başarısı sunucununmuş gibi görünüyor."

"YAYINLAR KATİLE YOL GÖSTERİYOR"

"Müge Anlı'nın çalıştığı kanal hükümete yakınlığıyla biliniyor. Bu durum vakaların daha kolay çözülmesine yardımcı oluyor mu?"

"Hem de çok… Kanalın Atv olmasının çok ciddi avantajı var tabii ki. Öte yandan kolluk kuvvetiyle sıkıntıları da azami düzeyde. Taze bir cinayet düşünün… Araştırmasını yapıyor ve bulduklarınızı televizyonda gösteriyorsunuz. Bu durumda katilin de kaçması için ona yol yordam gösteriyor, bir manevra alanı açıyorsunuz. Cinayeti çözmeye yakınken, yayınladığınız bilgilerle kolluğun işini bozuyor ve katilin o cinayetten sıyırmasına katkı sağlıyorsunuz. Bu yüzden bir keresinde yayın yasağı getirmişlerdi bize."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!