Ölüm saçan Mavi Balina Nedir? Tehlikeleri Nelerdir?

Dünya'da çok fazla gencin ölmesine sebeb olan Mavi Balina adlı oyun, tehlike yaratmayı sürdürüyor. Son zamanlarda çok fazla gündemde yer tutan oyunda, oynamaya başlayan kişilerden siddete yönelik 50 görev veriyor. Haberimizde anne babaların genelinin merak ettiği, Mavi Balina oyunu nedir? sualine cevap vereceğiz...

Ölüm saçan Mavi Balina Nedir? Tehlikeleri Nelerdir?
Ölüm saçan Mavi Balina Nedir? Tehlikeleri Nelerdir?

Dünya'da çok fazla gencin ölmesine sebeb olan Mavi Balina adlı oyun, tehlike yaratmayı sürdürüyor. Son zamanlarda çok fazla gündemde yer tutan oyunda, oynamaya başlayan kişilerden siddete yönelik 50 görev veriyor. Haberimizde anne babaların genelinin merak ettiği, Mavi Balina oyunu nedir?  sualine cevap vereceğiz...

Oyuna başlayan çocuklara görevler vererek, görevi tamamlamasını isteyen, kullanıcısını intahara götürdüğü görülen oyun dünyada bi çok  ülkede yasaklanan ''Mavi Balina'' (Blue Whale) oyun ilk kez Rusya'da oynandı.

Genç ve çocuk intiharına sebeb olan oyunun en çok kurban verdiği ülkeler arasında baş sırada Rusya var. Oyunda talimat olarak kendine acı çektir, korku filmleri izle benzeri talimatlara yer veriliyor.

EBEVEYNLER  NASIL ÖNLEM ALMALI?

Yetkililer Türkiye'de ve dünyada intiharlara götürdüğü söylenen "Mavi Balina (Blue Whale)" kullanıcısında oluşturduğu tehlikelere ilişkin ebeveynlere şu uyarılarda bulunmuştu;

- Çocukların sosyal medya ve internet ortamında buna benzer oyunlarla tuzağa düşüp, ölüle sonuçlanmaması için aileler, çocuklarının internete hangi ortamlara girdiğini muhakkak takip etmeliler.

- Anne babalar, çocukların oynayabileceği oyunları mutlaka beraber seçmelidir.

- Çocukların internette, oyun oynayacağı zamanın sınırlandırılması ve oyunun çocukların yaşına uygun seçilmeli gerekmekte.

- İnternet ortamında "tanınmayan" yabancılara karşı kuşkuyla yaklaşması gerektiğini, hayatı açısından tehlike yaratacağı uygun bir dille anlatılmalı. 

- Anne babalar çocuklarını sosyal aktivitelere yönlendirmeli ve internet ortamında çocuklarıyla arkadaş olmalıdır.

MAVİ BALİNA OYUNUN BELİRLENEN BAZI ÖZELLİKLERİ

Oyun, tarayıcı alt yapılı değil ve sosyal medya benzeri ortamlarda "Oyun kurucusu" tarafından çocuklara gizlice link atılarak başlatılıyor, belirli bir adresi olmadığı için engellenemiyor.

Oyuna başlamak isteyen çocuk ve gençlere, sözde oyunun yöneticisi olarak gösterilen internet korsanları tarafından virüs içeren bir link gönderiliyor. Paylaşılan virüs içerikli linkle özel bilgileri oltalama (Phishing) yoluyla çalınan kullanıcılarının yakın çevrelerindeki kişilerle alakalı tehdit, şantaj ve siber zorbalığa maruz bırakılıyor.

Oyunayıcısına gece geç saatlerde korkunç talimatlar vererek ruh ve sinir sistemini bozuyor. Bir buçuk ay devam eden talimatlarla kullanıcısına, değersiz hissettiriyor ve son görev olarak intihar etmesi gerektiğine inandırıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!