Tunceli Kar Yağışına Erken Teslim Oldu!

Yurtta ilk kar Tunceli'ye düştü. Kasım ayı biterken Tunceli'de başlayan yoğun kar yağışı, çok sayıda köy yolunu kapattı. Yol açmaya yönelik çalışmalar ise belediye tarafından yürütülüyor.

Tunceli Kar Yağışına Erken Teslim Oldu!
Tunceli Kar Yağışına Erken Teslim Oldu! Mehmet Demirbilek

Yılın ilk kar yağışı Tunceli'de! Kasım ayının sonuna yaklaşırken yurt genelinde kar yağışının ilk olarak hangi şehirde olacağı merak edilirken Tunceli'den beklenen kar haberi geldi. Tunceli'nin yüksek noktalarında kar yağışı trafiğin akışını zor hale getirdi. Yetkililer ilgili bölgeyi tuzlayıp, kepçeler ile yolu açmaya çalıştı. Zorlu dağ yollarında çok sayıda araç mahsur kalırken, yardım çağrısına ise hızlı cevap Tunceli'ye bağlı belediyelerden geldi.

Yolcular Hazırlıksız Yakalandı!

En büyük olumsuzluk ise yolcuların hazırlıksız yakalanması. Dağ yolunda mahsur kalan bazı araçlarda hala yaz lastiğinin olduğu tespit edildi. Karlı dağ yolunu aşamayan bir çok kişi aracından inerek zincir takmaya başladı. Zinciri olmayanlar ise yardım bekleyişini uzun süre sürdürdü. Kar yağışı sadece Tunceli'de değil, doğu illerinin yüksek noktalarında da kendini hissettiriyor. İl merkezlerinde ise henüz trafiği ve hayatı olumsuz etkilemedi.

Köylere Ulaşılamıyor!

Tunceli'de karın yağması en çok Hozat ve Pülümür ilçelerini etkiledi. İlçelere bağlı bulunan çok sayıda köyün yolları kapandı ve ulaşım kesildi. Belediye ekipleri köylere ulaşımı açabilmek için seferber olurken, bölgedeki bazı vatandaşlar da belediye çalışanlarına yardımcı oldu. 

Meteoroloji'nin açıklamalarına göre hafta boyu devam edecek olan kar, Tunceli'de olduğu gibi diğer doğu illerinde de hayatı olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple önlemler alınması konusunda uyaran meteoroloji, batı illerinde ise hava sıcaklığında düşüş olacağını ve yağışların artacağını aktardı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!