Metrobüs Duraklarına Yeni İşaret Eklenecek!

İstanbul'da ulaşım kanallarından biri olan metrobüsler için önemli bir yenilik başlıyor. Artık metrobüs duraklarında sarı çizgiler kullanılacak. Bu sarı çizgiler yolcular için can güvenliği sağlayacak.

Metrobüs Duraklarına Yeni İşaret Eklenecek!
Metrobüs Duraklarına Yeni İşaret Eklenecek! Mehmet Demirbilek

İstanbul'da ulaşımın can damarlarından biri olan metrobüs için önemli bir yenilik hayata geçirilmeye başlandı. Nüfus yoğunluğu günden güne artan ve ulaşımda sıkıntılar ile boğuşmaya başlayan İstanbul'da metrobüs duraklarında izdiham yaşanmaya başladı. Özellikle metrobüslerin durağa yanaşması sırasında metrobüse binmek isteyen yolcular bir anda kendilerini izdihamın içerisinde buluyor. Sebebi ise metrobüsün tam olarak duracağı noktanın belirsiz olması. Ara ara insan canını da tehlikeye atan bu duruma son vermek isteyen İETT, yeni bir karar aldı.

Durak Çizgisi Çiziliyor!

Artık metrobüslerin tam olarak duracağı nokta için çizgiler belirlenecek. Çok da yabancı olmadığımız ve gözlerimizin aşina olduğu çizgileri metro duraklarında daha çok görmekteyiz. Otobüs ve metrobüs duraklarında ise bu uygulama şimdiye kadar hiç uygulanmadı. İETT, artık tüm metrobüs duraklarında yolcuların bekleyebileceği alanı ve otobüsün tam olarak duracağı noktayı sarı çizgilerle işaretleyecek. Böylece çizgi dışında bekleme olmayacak. Metrobüsün durduğu nokta ise önceden yolcular tarafından görülebilecek.

Şimdilik sadece iki durak Şirinevler ile birlikte Zincirlikuyu duraklarında uygulamaya başlanan çizgi formatı, önümüzdeki günlerden itibaren her durağa uygulanacak. İETT'nin bu uygulaması yolcuların ulaşımını daha sağlıklı kılacak. Daha çok raylı sistemlerde alınan bu güvenlik önleminin alınmasını tetikleyen en önemli unsur, yolcuların bekleme sırasında çok geniş bir alanda toplanması, yayılması ve metrobüsün durağa yanaşması ile birlikte yaşanan izdiham.  

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!