15 Tatil Ne Zaman? Okullar Ne Zaman Kapanıyor?

Ülkemizde milyonlarca öğrenci ve onların aileleri yarıyıl tatilinin yaklaştığı sun günlerde 15 tatil ne zaman başlayacak sorusunun cevabını arıyor.

15 Tatil Ne Zaman? Okullar Ne Zaman Kapanıyor?
15 Tatil Ne Zaman? Okullar Ne Zaman Kapanıyor? Mehmet Demirbilek

Eğitim öğretim sistemimizde ilk defa bu sene ara dönem tatil uygulamasına geçildi. Öğrencilerin sıkı geçen eğitim öğretim döneminde bunalmalarının önüne geçmek ve kendilerinin yenilemeleri için her 2 eğitim öğretim dönemi ortalarında 1 haftalık ara tatil uygulamasına gidilmişti. Buna göre ilk dönem Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm okullarda öğrenciler 18 Kasım 2019 pazartesi tarihinden başlayarak hafta sonu da dahil olmak üzere 7 günlük bir tatil gerçekleştirmişti. Bu ara tatil uygulamasında öğrenciler bol bol dinlenme ve kendini yenileme fırsatı bulurken okulda ki öğretmen ve idareciler ise 5 günlük süreçte seminer faaliyetleri gerçekleştirerek geçen sürenini değerlendirmesini yapıp gelecek süreç ile ilgili çeşitli çalışmalar yapmışlardı. Şu aralar ise okullarda ikinci yazılılar yapılmakta ve 15 günlük ara tatil öncesinde son eğitim öğretim faaliyetleri gerçekleşiyor. Öğrencilerin aklında ki tek soru ise 15 günlük tatilin ne zaman başlayacağı sorusu geliyor.

15 Tatil Ne Zaman Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı her sene olduğu gibi bu senden daha eğitim öğretim dönemi başlamadan 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı çalışma takvimini önceden açıklamıştı. Bu açıklanan takvim doğrultusunda 15 tatil öğrencilerin 17 Ocak 2020 tarihinde birinci dönem karnelerini almaları ile başlayacak olup hafta sonları ile birlikte toplamda 17 gün sürecek yarıyıl tatili 3 Şubat 2020 pazartesi günü ikinci dönemin başlaması ile son bulacak. Bu yeni uygulama ile birlikte öğrencilerimiz ara tatillerle birlikte toplamda 4 defa tatil yapma hakkına kavuşmuş oluyor.

15 Tatile Kaç Gün Kaldı

Birinci dönemin son yazılılarının başlaması ve performans ödevlerinin teslim edilmeye başlaması ile birlikte öğrencilerin 15 tatil konusunda geri sayıma geçtikleri görülüyor. Birçok öğrenci ve ailesi ile 15 tatil süresince başka şehirlere giderek ya da tatil yaparak bu sereyi değerlendirmeyi planlıyorlar. Bu sebeple gerek öğrenciler gerek se veliler için 15 tatile kaç gün kaldı sorusunu cevabı oldukça önemli oluyor. Hafta sonları da dahil edildiğinde yarı yıl tatili için toplamda 25 gün kaldığı görülüyor. Hafta olarak ise öğrencilerin 4 hafta daha okula gitmeleri gerekiyor. Bu süreç boyunca hem son yazılıların yapılacağı hem de öğretmenler tarafından verilen performans ödevlerinin teslim edileceği için öğrencilerin devamsızlık yapmaması ve bu son 25 günü oldukça verimli geçirmeleri gerekiyor.

15 Tatil Tarihleri

15 tatil tarihleri öğrenci ve veliler için oldukça önemli oluyor. Öğrencilerin bir kısmı bu süreyi çalışarak ve özellikle eksik olduğu konularda kendilerini geliştirmek için kullanmayı planlarken bazı öğrenci ve velileri ise tatil planlamalarını bu 15 tatil tarihlerine göre ayarlayacakları için en doğru ve güncel şekilde öğrenmek istiyor. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı çalışma takvimi doğrultusunda 15 tatil tarihleri resmi olarak 18 Ocak 2019 Cumartesi günü başlayacak olup 3 Şubat 2020 pazartesi günü ikinci dönem başlıyor. Tüm veli ve öğrencilerin bu tarih aralıklarına göre planlarını yapmaları gerekiyor.

Okullar Ne Zaman Kapanıyor

Henüz ilk dönem bitmemiş ve daha ikinci dönem başlamamış olmasına rağmen birçok öğrencinin aklında ki diğer bir soru ise okullar ne zaman kapanıyor sorusu oluyor. 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak ikinci dönem6 Nisan 2019 tarihinde verilecek 1 haftalık ara tatil sonrasında ülkemizde MEB’e bağlı tüm okullar 19 Haziran 2020 Cuma günü kapanarak yaz tatiline giriyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!