Facebook, WhatsApp üzerinden reklam yayınlayacağını duyurdu

Facebook WhatsApp’ı satın aldıktan sonra verdiği tüm sözler unutarak WhatsApp üzerinden reklam yayınlamaya başlayacağını duyurdu.

Facebook, WhatsApp üzerinden reklam yayınlayacağını duyurdu
Facebook, WhatsApp üzerinden reklam yayınlayacağını duyurdu Mehmet Demirbilek

WhatsApp’a yakında dönemde gelecek güncelleme sonrasında uygulamanın ‘’Durum’’ sekmesinde reklamlar gösterilmeye başlanacak. Dünya çapında 1,5 milyar aktif kullanıcı sayısı ile dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ata reklam gösterilecek olması beraberinde büyük tepkileri de getiriyor. 

Çünkü Facebook WhatsApp uygulamasını satın aldığında uygulamanın kesinlikle ücretsiz olmaya devam edeceğini ve hiçbir suretle uygulamada reklam yer almayacağının sözünü vermişti. Facebook tarafından alınan bu kararın uygulamanın geleceğini olumsuz etkileyebileceği iddia ediliyor. Pek çok kişi WhatsApp’ı tercih etmesinde uygulamada herhangi bir reklam olmamasının oldukça etkili olduğunu belirtiyor.

Reklamlar Durum Sekmesinde Yer Alacak

Facebook tarafından yapılan açıklamada WhatsApp reklam gösterimi sadece ‘’Durum’’ sekmesinde yer alacağı belirtiliyor. Uygulamanın hayata geçmesi ile birlikte WhatApp’ın kullanıcı kaybedebileceği ön görülüyor. Ayrıca birçok kişinin reklamlar sebebiyle artık WhatsApp üzerinden ‘’Durum’’ güncellemesi yapmayı bırakabileceği belirtiliyor.

Kullanıcıların sosyal medyada yaşanan bu gelişme ile ilgili olarak en çok şikayet ettikleri nokta ise Facebook’un sözünü tutmayacak olması şeklinde görülüyor. Son yapılan araştırma internet kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri konuların başında kullandıkları uygulama ya da gezdikleri sitede sürekli çıkan ve son derece rahatsız edici olan reklamlar oluyor. Gelen tepkiler sonrasında Facebook tarafından konu ile ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı ise merak ediliyor.

Kaynak : SanalAjans

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!