Whatsapp'tan Milyonlarca Kullanıcısını Üzecek Haber!

Whatsapp için gelen son dakika bilgilerine göre gizlilik politikasını yenilediği ve bu gelen güncelleme ile beraber tüm kullanıcı bilgilerinin Facebook ile paylaşılacağı isteniyor. Bu durumu kabul eden vatandaşlar Whatsapp kullanımına kaldıkları yerden bir sorun olmadan devam edebilecekler.

Whatsapp'tan Milyonlarca Kullanıcısını Üzecek Haber!
Whatsapp'tan Milyonlarca Kullanıcısını Üzecek Haber! Mehmet Demirbilek

Fakat kabul etmeyenler olduğu durumda artık her ne olursa olsun Whatsapp kullanımı kesilecek, erişim fırsatları sunulmayacak. Bu durum duyan birçok kişinin rahatsız olmasına neden olsa bile gelen bilgiler bu yönde olmaya devam ediyor.

Her ne kadar Whatsapp paylaşımlarına özel hayata saygılı olmak DNA’mız var şeklinde giriş yapıyor olsa bile kullanıcılar tarafından bir hayli tepki gördü. Yenilenen ve güncelleme gelen Whatsapp gizlilik politikası kapsamına göre kullanıcılar Whatsapp verilerini gelen güncellemenin ardından Facebook ile paylaşmak zorunda kalacak. Eğer kabul ederlerse en ufak bir şey olmadan herkes Whatsapp kullanmaya devam edebileceği gibi, kabul etmeyen vatandaşların Whatsapp kullanımları engellenecek. Başka bir seçenek olmaması da duyan herkesin canının sıkılmasına neden oluyor.

Whatsapp gizlilik politikası…

Whatsapp gizlilik politikası için getirdiği güncelleme ile beraber can sıkmaya devam ediyor. Facebook tarafından yapılan bu gereksinim ile beraber birçok kullanıcıya göre dayatma olarak nitelendirilen bu durum uygulama içinde kullanıcıları uyarılara itti. Yeni gelen güncelleme eğer 8 Şubat tarihine kadar kabul edilmesi söz konusu olmazsa vatandaşlar Whatsapp’tan mahrum kalmak zorunda kalacak.

Gizlilik için atılan adım…

Her ne kadar Whatsapp gizlilik için atılan bir adım olduğunu nitelendirmiş olsa bile gelen bilgilere göre yapılan her şey tam tersi olarak ilerliyor. Whatsapp tarafından toplanan verilerden bazıları incelenecek olursa;

  1. Cihaz ile bağlantıları hakkında detaylar
  2. Durumlara koyulan mesajlar
  3. Profil resimleri ve isimleri
  4. Kayıtlı telefon numaraları
  5. Adreste yer alan kişilerin telefon numaraları
  6. Kullanıcıların en son ne zaman aktif oldukları
  7. Uygulama günlüklerinden toplanmış olan tanıma verileri gibi birçok şey toplanacak.

Şu an konu hakkında hala net bir açıklama olmasa bile 8 Şubat tarihine kadar kabul etmeyen vatandaşların Whatsapp mahrum olacakları ön görülüyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!