Dünyanın Konuştuğu Yarasa Çorbası Nedir, Nasıl Yapılır?

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı büyük saldın tehlikesi ile karşı karşıya bırakan Corona virüsünün yarasa çorbasından yayıldığı iddia ediliyor. Kaynak: Dünyanın Konuştuğu Yarasa Çorbası Nedir, Nasıl Yapılır?

Dünyanın Konuştuğu Yarasa Çorbası Nedir, Nasıl Yapılır?
Dünyanın Konuştuğu Yarasa Çorbası Nedir, Nasıl Yapılır? Mehmet Demirbilek

Resmi rakamlara göre Corona virüsünden ölen kişi sayısı 100’ü gererken 10 bine yakın insanda bu virüsün saptandığı belirtiliyor. Resmi olmayan rakamlar ise resmi rakamlara göre gerçek rakamların 5 kat daha fazla olduğu iddia ediliyor.

Pek çok kişi Çin’in Wuhan kentinde ilk defa görülen bu virüsün insanlara nasıl geçtiğini merak ederken uzmanların çok büyük bir bölümü bu bölgede oldukça sık tüketilen yarasa çorbasından bu virüsün insanlara geçmiş olabileceği tahmin ediliyor. Ülkemizde ki yemek içme kültürü sebebiyle bu çorba ülkemiz insanları için hiçte çekici olmayan bir çorba çeşidi olarak görülüyor.

Yarasa Çorbası Yapılışı

Dünya genelinde pek çok kişi yarasa çorbası içmese de bu ölümcül virüsün kaynağı olan çorbanın yapılışını merak ediyor. Yarasa çorbası yapılışında; yarasanın pişirilip suyundan ayrılması işleminden sonra derisi soyuluyor ve et hali geriye kalıyor.

Pişirme sırasında ve piştikten sonra yarasanın kokusu çok kötü olduğundan dolayı çorbanın etli kısmı kısmı bol tuz, soğan ve sarımsakla servis ediliyor. Uzakdoğu da İnsanların yarasayı da bütün halinde, çorbanın yanında yedikleri de sıklıkla görülüyor. Zaten uzmanlar virüsün bu esnada hastalıklı bir yarasadan insana geçtiği ve oradan da hızlı yayılmış olabileceğini tahmin ediyor.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!