İzmir’de Emlak Değerinde Artış!

Türkiye’de emlak piyasasında en fazla değer artışı yaşanan şehirlerin başında İzmir geliyor. Merkez ilçelerde konut yapabilecek arazinin kalmaması, fiyatların artışını tetikleyen en önemli unsurların başında geliyor.

İzmir’de Emlak Değerinde Artış!
İzmir’de Emlak Değerinde Artış! Mehmet Demirbilek

Türkiye’de emlak piyasasında en fazla değer artışı yaşanan şehirlerin başında İzmir geliyor. Merkez ilçelerde konut yapabilecek arazinin kalmaması, fiyatların artışını tetikleyen en önemli unsurların başında geliyor. Gelişmekte olan ve Türkiye’nin en fazla yaşanmak istenen şehirlerinden de biri olması, fiyatların yukarı noktaya çıkmasında önemli etken.

Merkez İlçelerde Ucuz Ev Yok!

İzmir’de merkez ilçe olarak bahsedebileceğimiz Bornova, Gaziemir, Karşıyaka gibi noktalar, İzmir’de konut fiyatlarının en fazla arttığı bölgeler. Bir çok merkez ilçede, iyi konumdaki evlerin değeri 1 milyon lira bandına gelmiş durumda.

Değeri yükselen evlerin büyük bir kısmı da Üniversite çevresi. Özellikle Ege Üniversitesi çevresinde konumlanmış olan 1+1 ve 2+1 evler yüksek talep görüyor. Üniversite öğrenci kapasitesinin oldukça yüksek olması ve 50 bin civarında öğrencinin eğitim görmesi sebebiyle çevre bölgelerde öğrencilerin konaklama yapabileceği alanlar fazlasıyla değerli durumda. Kredi faiz oranlarının iyileştirilmesinin ardından konut satışlarındaki hareketlilik de fiyatların yükselmesini tetikleyen önemli nedenlerden biri.

Kira Değerleri de Arttı!

Konut satış değerlerinin artmasının yanı sıra kira değerleri de oldukça yükseldi. Merkez ilçelerde ev kiraları 2 Bin ile 5 Bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Merkezi ilçelerin dışında ise kiralar 1000 TL bandında. Daha düşük kira kontratları ise artık pek mümkün olmuyor. Kaynak: İzmir’e dair emlak haberlerini ve güncel İzmir haberlerini izmir son dakika adresini ziyaret ederek okuyabilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!