Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? 9 günlük sokağa çıkma yasağı var mı?

Ramazan Bayramı giderek yaklaşırken vatandaşların bu dönemde en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Nisan’da açıklama yapmıştır. Yaptığı açıklamada korona virüsle mücadelede güzel gidişi devam ettirmek adına hafta sonu yasaklarının bayram sonuna kadar sürdürüleceğini belirtmişti.

Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? 9 günlük sokağa çıkma yasağı var mı?
Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? 9 günlük sokağa çıkma yasağı var mı? Mehmet Demirbilek

Ramazan Bayramı giderek yaklaşırken vatandaşların bu dönemde en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de bayramda sokağa çıkma yasağı konusu oldu. 24 Mayıs Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı’na ilişkin olarak vatandaşlar bayramda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını merak ediyorlar. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Nisan’da açıklama yapmıştır.

Yaptığı açıklamada korona virüsle mücadelede güzel gidişi devam ettirmek adına hafta sonu yasaklarının bayram sonuna kadar sürdürüleceğini belirtmişti. Bu açıklamanın da ardından birçok vatandaş bayramda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını konularında araştırmalarına devam ediyor. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

Ramazan Bayramı Sokağa Çıkma Yasağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Nisan’da yaptığı açıklamalar beraberinde Ramazan Bayramı yaklaşırken birçok vatandaş Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı olacak mı diye merak ediyorlar. Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında bayramda sokağa çıkma yasağı da gündeme geldi. Toplantı esnasında yapılan araştırmaların soncunda vatandaşların da bayramda sokağa çıkma yasağını destekledikleri dile getirildi.

Bu konuya ilişkin olan Bilim Kurulu’nun da tavsiyeleri dikkate alındı. Henüz tam netlik kazanmamış olsa da konuya ilişkin olarak açıklama yapıldı. Böylelikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23-24-25 ve 26 Mayıs tarihleri arasında yine sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini dile getirdi.

Yapmış olduğu açıklamalar ile Başkan Erdoğan insan hareketliliğinin ne kadar az olursa salgının yayılma zincirinin de o derecede hızlı bir şekilde kırılabileceğini dile getirdi.

Ayrıca salgının kontrol altına alınmasında okullar, işletmeler, spor tesisleri gibi yerlerde faaliyetlerin durdurulmasında büyük katkısının olduğunu da ifade etmiştir. İfadelerine aynı zamanda güzel gidişi devam ettirmek adına hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırmalarının bayram sonrasına kadar sürdürülmeye devam edileceğini de eklemiştir.

Şuan için her ne kadar bayramda sokağa çıkma yasağı için net bir durum söz konusu değilse de salgının seyri bu duruma etkili olacaktır. Bakan Koca Bayramda sokağa çıkma yasağı hakkında kendisine yöneltilen sorulara henüz bir netlik olmadığını söylerken konunun Bilim Kurulu’nun gündemine gelmediğini de eklemiştir. Bunun bir hükümet kararı olduğunu da sözlerinde dile getirmiştir.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

  • Arefe Günü : 24 Mayıs Cumartesi
  • Ramazan Bayramı’nın 1. günü: 24 Mayıs Pazar
  • Ramazan Bayramı’nın 2. günü: 25 Mayıs Pazartesi
  • Ramazan Bayramı’nın 3. günü: 26 Mayıs Salı

www.nutuk.com.tr

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!