Genar'dan bir anket daha! 'Pazar seçim olsa Türkiye hangi partiye oy verecek'

"Pazar seçim olsa Türkiye hangi partiye oy verecek" araştırması yapan GENAR'ın başkanı İhsan Aktaş, “Bu Pazar seçim olsa Cumhur İttifakı 2 yıl içerisinde oyunu 2 puan arttırarak yüzde 55.2 oy oranı ile ipi göğüslüyor. dedi.

Genar'dan bir anket daha! 'Pazar seçim olsa Türkiye hangi partiye oy verecek'
Genar'dan bir anket daha! 'Pazar seçim olsa Türkiye hangi partiye oy verecek' Mehmet Demirbilek

"Pazar seçim olsa Türkiye hangi partiye oy verecek" araştırması yapan GENAR'ın başkanı İhsan Aktaş, “Bu Pazar seçim olsa Cumhur İttifakı 2 yıl içerisinde oyunu 2 puan arttırarak yüzde 55.2 oy oranı ile ipi göğüslüyor. En beğenilen lider ise en yakın rakibine 4 kat fark atan Cumhurbaşkanı Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Sabah'tan İsa Tatlıcan'ın haberine göre Aktaş, araştırma sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"AK Parti oyunu iki puan artırdı"
-Herkesin merak ettiği soru ile başlayalım. AK Parti'nin oy oranında 2018 yılından bu yana düşüş var mı?

Seçimlerden bu yana bu dönemde Cumhur ittifakı en yüksek seviyeye ulaştı. Son genel seçimlerde Cumhur ittifakının oy oranı yüzde 53.7 idi. Bugün yaptığımız araştırmada yüzde 55.2 sonucuna ulaştık. Bu da gösteriyor ki iki yıl içerisinde Cumhur İttifakı oy kaybetmediği gibi, oy oranını da 2 puan arttırmış görünüyor.

-Bu Pazar seçim olsa Cumhur ittifakı ipi tek başına göğüsleyebilir diyebilir miyiz?

Seçimleri psikolojisi her dönemde farklı olabiliyor. Ancak bu Pazar günü seçim olsa Cumhur İttifakı'nın oy oranın yüzde 55.2 olduğunu, meclis çoğunluğunu elde edebileceğini ve ilk turda Cumhurbaşkanı seçebileceğini söyleyebiliriz. Diğer partilerden de oy alacağını da düşünerek Cumhurbaşkanı'nın oy oranının biraz daha yüksek olduğunu bekleyebiliriz.

- Deva Partisi ve Gelecek Partisi neden bir heyecan oluşturamadı?

Yeni kurulan partilerin bugünkü tabloda henüz bir varlık gösterememiş olduğu anlaşılıyor. Partiler kurulmadan önce belli oranda bir tartışma vardı. Ancak partiler kurulduktan sonra kadrolar ortaya çıkınca Türk siyasetine bir katkısının olmayacağı anlaşıldı. Zaten araştırma sonuçlarına baktığımızda da bugün için kamuyoyunun Deva ve Gelecek Partisi'ni dikkate almadığı anlaşılıyor. Zaten önümüzdeki seçimlerin AK Parti ile CHP arasında geçeceğini düşünürsek, bu partilerden kopmuş üçüncü partilere seçmenin yöneleceğini düşünmüyorum.

YEREL SEÇİMLERDE BÖYLE ÇUVALLAMIŞTI

Genar Başkanı İhsan Aktaş, son yerel seçimlerde verdiği tahminlerle fena çuvallamıştı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!