Faturalara Ek Ödeme Kapıda! Yeni Düzenleme ile Birlikte Artık Ek Ücretler Alınacak!

Yıllar boyunca alınan sayaç muayene bedeli ücretleri artık özelleştirilecek. Özel sektörde yer alacak olan bir firma bunları denetleyecek ve otomobillerin birkaç yıllık ödenilen muayene ücretleri gibi ödenmesi istenecek. İlgili düzenleme meclisten geçerken zaman içerisinde ise gerekli gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacak.

Faturalara Ek Ödeme Kapıda! Yeni Düzenleme ile Birlikte Artık Ek Ücretler Alınacak!
Faturalara Ek Ödeme Kapıda! Yeni Düzenleme ile Birlikte Artık Ek Ücretler Alınacak! Mehmet Demirbilek

Günlük olarak ihtiyaç duyduğumuz doğalgaz, su, elektrik vb. faturalara ek ödemeler yolda.. Yıllar boyunca alınan sayaç muayene bedeli ücretleri artık özelleştirilecek. Özel sektörde yer alacak olan bir firma bunları denetleyecek ve otomobillerin birkaç yıllık ödenilen muayene ücretleri gibi ödenmesi istenecek. İlgili düzenleme meclisten geçerken zaman içerisinde ise gerekli gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacak.

Elektrik, doğalgaz ve su gibi sayaçlarda eskimeleri gibi durumlarda periyodik bakım işlemleri oluyordu. Periyodik bakım işlemleri abone sahiplerine yansıtılsa da artık bunları denetleyecek olan özel bir firma olacak. Özelleştirilecek bir firma ile birlikte artık bu işlemler için ek ücretler istenecek. Beş yıl gibi bir süre içerisinde bu çalışmalar tamamlanmış olup, vatandaşların hizmetine sunulacak. Vatandaşların bu haberle ilgili düşünceleri ise oldukça düşündürücü.

ÖZELLEŞTİRME GELİR GELMEZ EK ÜCRETLER KAPIDA!

Edinilen bu bilgiler sonrasında ilgili kararın Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığı ve Resmi Gazete de yayımlandığı öğrenildi. Resmi Gazete de yer alan bilgilere göre 2025'e kadar bu işlemlerin tamamen tamamlanacağı söylendi.

Özelleştirme dönemi gelene kadar; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu işlemler şimdilik yönetilecek.

SAYAÇ PERİYODİK BAKIM EK ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAK?

Periyodik bakım gibi işlemler için gelecek olan özelleştirme şirketi ödemeleri ne kadar olacak? Vatandaşlar elektrik, su, doğalgaz vb. gibi faturaların periyodik bakımları için ilgili şirkete ne kadar ücret ödeyecek?

Henüz bu karar sonrası yapılacak olan ödemelerle ilgili bir haber çıkmaz iken kısa süre içerisinde gerekli bilgilerin kamuoyu ile paylaşacağı açıklandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!