Ev alacaklara müjde! Devletten geri ödemesiz 28000 – 82000 TL hibe desteği…Destek başvuru ekranı açıldı…

2020 yılında zorlu süreçler devam ederken vatandaşlar hibe desteklerinden yararlanmak için bir yandan tasarruf adımlarına devam ederken bir yandan da konut sahibi olabilmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyor.

Ev alacaklara müjde! Devletten geri ödemesiz 28000 – 82000 TL hibe desteği…Destek başvuru ekranı açıldı…
Ev alacaklara müjde! Devletten geri ödemesiz 28000 – 82000 TL hibe desteği…Destek başvuru ekranı açıldı… Mehmet Demirbilek

2020 yılında zorlu süreçler devam ederken vatandaşlar hibe desteklerinden yararlanmak için bir yandan tasarruf adımlarına devam ederken bir yandan da konut sahibi olabilmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyor.

Geri ödemesiz hibe desteği kapsamında vatandaşlar 2020 yılında büyük bir rahatlama görecek. İlk defa ev alacak vatandaşlar için belirli şartların yerine getirilmesinin ardından 28 bin TL değerlerinden başlayıp 82 bin TL değerlerine kadar artacak hibe destekleri verilecek. Peki kimlere ve hangi şartlar ile destekler verilecek? Hibe destekleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Bankalardan konut hesabı açarak belirli bir süre bu hesaplarda birikim yapan vatandaşlar için devlet hibe destekleri sunmaya devam ediyor. Şu an vatandaşlar için en az 28 bin TL destek verilirken bu miktar 82 bin TL ye kadar artış göstermeye devam ediyor. Peki konut hesabı açan vatandaşlara verilen hibe destek oranları nedir ve neye göre belirlenir?

Konut hesaplarından hibe destekleri nasıl alınacak?

Devlet tarafından belirlenmiş bankalar tarafından verilen hibe destekleri için ilk olarak bu bankalardan konut hesapları açmak gerekir. Konut hesabı açan vatandaşların her ay belirli bir şekilde birikim yapma şartı aranır. Eğer bu şartlara uyarlar ise de vatandaşlar için geri ödemesiz bir şekilde 28 bin TL den başlayıp 82 bin TL ye kadar hibe destekleri verilecek. Bu hibe destekleri tabi ki de vatandaşların bankalardan açtıkları konut hesabının ne kadar süredir işlemde olduğu, kaç aydır düzenli birikimlerin yapıldığı ve bu süreçlerde ne kadar birikim yapmayı başardıkları oluyor. Vatandaşlar için belirlenen hibe destek miktarları;

  1. Eğer bir vatandaş belirlenen banka içerisinden birikim yapmak için konut hesabı açar ve bu hesap 36 ile 47 ay arasında yer alırsa birikim yapıla para miktarlarının yüzde 15 azami katkı oranları ile beraber 24.741 TL ödemeler verilecektir. Bu ödemeler devlet tarafından yapılır.
  2. Eğer bir vatandaş belirlenen banka içerisinden birikim yapmak için konut hesabı açar ve bu hesap 48 ile 59 ay arasında yer alırsa birikim yapıla para miktarlarının yüzde 18 azami katkı oranları ile beraber 26.645 TL ödemeler verilecektir. Bu ödemeler devlet tarafından yapılır.
  3. Eğer bir vatandaş belirlenen banka içerisinden birikim yapmak için konut hesabı açar ve bu hesap 60 ay ve üzeri olarak yer alırsa birikim yapıla para miktarlarının yüzde 25 azami katkı oranları ile beraber 28.548 TL ödemeler verilecektir. Bu ödemeler devlet tarafından yapılır.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!