İkinci el araç fiyatlarında flaş gelişme: Son dakika zammı geliyor! İkinci el araç fiyatları ne kadar?

Yaşanan korona virüs salgını süreçlerinde hiçbir vatandaş toplu taşıma araçlarına binmek istemedi. Durumu olan tüm vatandaşlar kendileri için ikinci el araç arayışlarına girdiler.

İkinci el araç fiyatlarında flaş gelişme: Son dakika zammı geliyor! İkinci el araç fiyatları ne kadar?
İkinci el araç fiyatlarında flaş gelişme: Son dakika zammı geliyor! İkinci el araç fiyatları ne kadar? Mehmet Demirbilek

Yaşanan korona virüs salgını süreçlerinde hiçbir vatandaş toplu taşıma araçlarına binmek istemedi. Durumu olan tüm vatandaşlar kendileri için ikinci el araç arayışlarına girdiler.

Bir yandan da bankalar tarafından verilen düşük faiz oranlı taşıt kredileri sayesinde ikinci el araçlara arşı olan talep bir hayli artmıştı. Fakat son süreçlere bakılacak olursa 2. El araç piyasalarının bir hayli durgun olduğu gözleniyor. Her ne kadar bu durum çok durgun bir şekilde seyir etse bile korona virüs aşılarının bulunması ve vakaların alınan tedbirler karşısında bir hayli düşmeye başlaması piyasanın yakın zamanda yeniden hareketlenecek olduğunu şimdiden belli etmeye başladı.

Otomerkezi CEO’su olan Muhammed Ali Karakaş ikinci el araç piyasası ile herkesi çok yakından ilgilendiren çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklaması sırasında 2020 yılında meydana gelen araç piyasasını değerlendirirken önümüzdeki günlerde neler olabileceğine yer verdi. 25 ila 30 yıllık süreçlerle tecrübesi olan oyuncular kadar 2020 yılında ikinci el araçlarındeğer kazandığı noktasına değindi.

2019 yılının kasım ve 2020 yılının mart ayları arasına bakılınca yakalan ivmenin ardından araçlarda meydana gelen artışlar resmen yüzde elli oranlarının da üstüne çıktığını ve bu süreçlerin üzerinden bir yılı geride bıraktığına değindi. 2020 yılının kasım ayının ortasında ise kısıtlamaların meydana gelmesinden dolayı satış konusunda en kötü sürecin geçtiğine dair değerlendirmelerinde bulundu.

Satıcıların yüzleri gülmeye devam edecek

Karakaş yaptığı açıklama sırasında bir yandan da 2020 Aralık ayında satışların yeniden artmaya başlamış olduğuna dikkatleri çekerken satıcıların yüzlerinin gülmeye başladığını dile getirdi. Fiyatlar son 1,5 aylık süreç içerisinde düşmesi ve sıfır araç fiyatlarında meydana gelen gevşemenin iyi yönde bir durum olduğunu aktardı.

Fiyatlar yeniden artış gösterecek…

Açıklaması sırasında ocak ayının ortasında eğer kısıtlamalarda gevşetmeler olur, vaka sayılarında azalmalar meydana gelir ve aşılama çalışmalarına başlanırsa adeta mart – nisan ve mayıs aylarında olduğu gibi fiyatlar yeniden artış gösterebilecek. Şubat ayının başlaması ile beraber kısıtlamaların büyük bir kısmının hayatımızdan çıkmış olması faiz oranlarının yüksek olması ve maliyetlerin artmasından dolayı ikinci el otomobilleri için tekrar fiyatların yükseleceğine dair ifadeleri ekledi. Eğer bu süreçlerde araç almak isteyen varsa ellerini hızlı tutması gerektiğine dair dikkatleri çekti.

Yılın en zorlu dönemleri…

Karakaş bir yandan da yaptığı açıklama sırasında ilk kez ikinci el araç almak için sektöre giren vatandaşlara 2020 yılında 25 – 30 yıl arasında sektör tecrübesi olan vatandaşların büyük bir kar elde ettiğine yer verdi. 2019 yılının kasım ve 2020 yılının mart ayları arasına bakılınca yakalan ivmenin ardından araçlarda meydana gelen artışlar resmen yüzde elli oranlarının da üstüne çıktığını ve bu süreçlerin üzerinden bir yılı geride bıraktığına değindi. 2020 yılının kasım ayının ortasında ise kısıtlamaların meydana gelmesinden dolayı satış konusunda en kötü sürecin geçtiğine dair değerlendirmelerinde bulundu.

15 Ocak’a kadar araç alımı hareketlenmeli…

Araç almak isteyen vatandaşların kısıtlamaların hafifletilmeye başlaması ya da vaka sayılarının hızla düşmesi beklenen 15 Ocak tarihine kadar ellerini hızlı tutmaları gerektiğini ekledi. Bu tarihe kadar durumu değerlendirenler mart ayına göre ortalama olarak yüzde 12 ile 15 oranla daha ucuza alacakları ön görülüyor. Bir yandan da araç almak isteyen vatandaşların taşıt kredileri için faiz beklentilerine girmekten kaçınması gerekir. Çünkü nisan ve mayıs ayına kadar kredi faiz oranlarında geri çekilmeler meydana gelmez sözleri ile dikkatleri çekti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!