Usta Şair Mehmet Turan Yarar Hayatını Kaybetti! Mehmet Turan Yarar Kimdir, Neden Öldü?

Şiirlerinde "Hataylı Âşık Mehmet" mahlasını kullan usta şair Mehmet Turan Yarar, tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti.

Usta Şair Mehmet Turan Yarar Hayatını Kaybetti! Mehmet Turan Yarar Kimdir, Neden Öldü?
Usta Şair Mehmet Turan Yarar Hayatını Kaybetti! Mehmet Turan Yarar Kimdir, Neden Öldü? Mehmet Demirbilek

TRT repertuarındaki 300'den fazla şarkının söz yazarı olan ve halk şiirlerinde Hataylı Âşık Mehmet mahlasını kullan usta şair Mehmet Turan Yarar, 94 yaşında vefat etti. Acı haberi Türk sanat müziği sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Akay, "Şair ve güfte yazarı şairi Mehmet Turan Yarar'ı, bugün 14 Nisan 2021 Çarşamba günü sabahı, dört gündür tedavi gördüğü hastanede maalesef kaybettik. Şiirleri Erol Sayan'dan Çinuçen Tanrıkorur'a, Metin Everes'ten Erdinç Çelikkol'a kadar, çok sayıda unutulmayan şarkılara imza atmış bestekârlar tarafından bestelenmiş ve "Aşkın beni yıllarca helâk etti efendim" isimli güftesi ise çok sayıda sanatçının okuduğu eserler arasında gazel olarak da yorumlanmıştır. Mekânı cennet olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

MEHMET TURAN YARAR KİMDİR?

Şair ve güfte yazarı şairi olarak tanınan Mehmet Turan Yarar, 8 Eylül 1927 yılında Hatay'da dünyaya geldi. Halk tarzında yazdığı şiirlerinde Hataylı Âşık Mehmet mahlasını kullandı. Şiirleri Türk sanat müziğinin önemli bestekârları tarafından bestelendi Aynı zamanda Veteriner Hekim olan Mehmet Turan Yarar'ın bestelenmiş yaklaşık beş yüz şiirinden üç yüzü TRT repertuarına alındı ve çeşitli beste yarışmalarında ödüller kazandı.

ESERLERİ:

ŞİİR: Bilmediklerim (1954), Veteriner Şairler Antolojisi (1960), Dörtlükler (1991), Daracık Düşler (1999)

Derleme: Doruktan Doruğa (1992)

Sözlük:  Asalakbilim Terimleri Sözlüğü (1970)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!