Araç sahipleri dikkat! İkinci taksit ödemeleri başlıyor

Araç sahiplerinin yılda iki defa ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödeme tarihi geldi çattı.

Araç sahipleri dikkat! İkinci taksit ödemeleri başlıyor
Araç sahipleri dikkat! İkinci taksit ödemeleri başlıyor Mehmet Demirbilek

Türkiye’de otomobil sahibi olan herkesin yılda iki defa ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödeme tarihi geldi çattı. En düşük MTV 109 lira, en yüksek MTV ise 50 bin 107 lira oldu. İlk taksiti Ocak ayında ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksiti Temmuz ayında ödenecek. 31 Temmuz 2021 tarihine kadar ödemeler internetten yapılabiliyor. Ödemeler www.gib.gov.tr adresi üzerinden kredi kartlarıyla, vergi dairesi aracılığıyla yapılabilecek.

YAŞ VE MOTOR HACMİ 

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde bazı kıstaslar bulunuyor. Öncelikli kıstas aracın 2018 yılı öncesi veya sonrası tescilli olması. 2018 yılı sonrası tescilli olan otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi yüksek çıkıyor. Bir diğer şart ise motor hacmi. Motor hacmi yükseldikçe Motorlu Taşıtlar Vergisi de artıyor. Diğer bir kıstas ise otomobilin yaşıyla ilgili. Yeni otomobiller yüksek MTV öderken, yaşı yüksek otomobillerin vergileri düşük çıkıyor. Otomobilin değeri arttıkça ödenecek vergi de buna bağlı olarak yükseliyor. 56 bin 500 liradan başlayan değer 672 bin 600 liraya kadar ulaşıyor.

MTV NE KADAR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğine göre, 1-3 yaş aralığındaki otomobillerin 2021 yılındaki motorlu taşıtlar vergisi motor silindir hacmi 1300 cc ve altında olanlar için 1051 TL ile 1261 TL arasında değişecek. Aynı yaştaki motor silindir hacmi 1301 santimetreküp ile 1600 santimetreküp arasında olan otomobillerin vergileri de 1830 TL ile 2197 TL arasında olacak. 4001 santimetreküp üstündeki otomobillerin vergisi de 45.932 TL ile 50.107 TL arasında değişkenlik gösterecek.

YILLIK VERGİ TUTARI 

Yıllık vergi tutarı, 1-6 yaş arası minibüsler için 1256 TL, aynı yaştaki 25 kişiye kadar otobüslerde 3.172 TL ve 1500 kilograma kadar kamyonet, kamyon ve benzeri araçlarda da 1127 TL olacak. Borç sorgulama işlemleri gib.gov.tr'de bulunan "Borç Sorgulama ve Ödeme" ekranından gerçekleştirilebiliyor. Aynı şekilde gib.gov.tr'deki "Hesaplamalar" bölümünde yer alan "Motorlu Taşıtlar Vergisi" hesaplama ekranından da vergi hesaplama işlemi yapılabiliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!