TikTok’tan Skandal Güvenlik Açığı

TikTok’tan Skandal Güvenlik Açığı

Son dönemin en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan çok sayıda güvenlik açığı nedeniyle on binlerce kişi hacker saldırılarına maruz kaldı.

Teknoloji - 2020-01-09 14:09:30

Daily mail gazetesinde sunulan habere göre; dünya genelinde 1 milyarın üstünde kullanıcı sayısına sahip olan ve son dönemde popülerliği giderek artan TikTok uygulamasının hackerların kullanıcı hesaplarına erişmesine imkan sağlayan güvenlik kusurlarını yapılan ikazlar sonrasında üzerinden günler geçtikten sonra düzelttiği bilgileri yer aldı.

Haberde TikTok uygulaması ile ilgili olarak CheckPointResearch kuruluşunun güvenlik uzmanları iki önemli güvenlik açığının varlığını tespit ediyor.Söz konusu bu açıklar sayesindehackerların özel adreslere, e-postalara ve doğum tarihlerine rahatlıkla ulaşmasına imkan sağladığı tespit ediliyor.

Bununla birlikte tespit edilen bu güvenlik açıkları hackerların yetkisiz bir şekilde videolar yükleyebilmesine, uygulama kullanıcılarının videolarını onlardan habersiz bir şekilde silebilmesine ve videoları ‘’Özel’’ sekmesinden‘’herkese açık’’ olarak değiştirmesine olanak sağlıyordu.

Yapılan Güncelleme İle Skandal Güvenlik Açığı Düzeltildi

CheckPoinResearch tarafından, TikTok’a bu güvenlik açıkları ile ilgili rapor sunulduğu ve şirketin son güncelleme ile bu açıkları kapattığı ifade ediliyor.  Buna rağmen söz konusu bu açıklar birçok kullanıcını zor durumda kalmasına ve bazı sırlarının ifşa olmasına yol açtığı iddia ediliyor. Konu ile ilgili olarak yakında zamanda uygulamaya dava açılabileceği yorumları yapılıyor.  Uygulamanın açıklar konusunda daha güvenli bir politika izleyeceği düşünülüyor.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar NUTUK - Backlink elektronik sigara