Yapay Zeka Avukatlar Müvekkillerini Çok İyi Savunacak

ABD'li üst düzey avukatlar, yasal anlaşmada bazı hatalar bulmak için yapay zeka yazılımı ile uğraşıyorlardı.

Yapay Zeka Avukatlar Müvekkillerini Çok İyi Savunacak
Yapay Zeka Avukatlar Müvekkillerini Çok İyi Savunacak Mehmet Demirbilek

Özel olarak geliştirilen yazılım, avukatları işlerinden uzaklaştırarak avukatlarına daha hızlı ve daha iyi sonuçlar verdi.

Pilotluk, ameliyat ve fabrika işçiliği gibi işleri artık yapay zeka ile ele alacağınızı duymuşsunuzdur. Sanayi devriminin bir sonraki aşaması olan bu adımdan sonra kalan sosyal bilimle ilgili mesleklerde çarpıcıdır. İnsanlar yapay zeka teknolejisine doğru dönüyorlar.

Aynı şey, yapay zekaların robotik karar verme ile baş edemeyeceğini düşündüğünüz meslekler için de geçerlidir. Örneğin: Savunuculuk. Evet, yanlış okumadın.

Yapay bir istihbarat araştırma şirketi LawGeex tarafından başlatılan çalışma, Stanford Üniversitesi Duke Law School ve Southern California Üniversitesi’nden hukuk profesörlerini içeriyordu.

Sözlü sözleşmeleri değerlendirmek için eğitilmiş yapay bir istihbarat yazılımı bu Voltran işbirliğinin ilk projesiydi. Yazılımın ilk amacı 20 deneyimli avukatı mars etti.

İnsan avukatları sözleşmelerini gözler önüne serdi ve 30 hukuki sorunun araştırılması için 4 saat harcadı. Doğruluk oranı% 85’e ulaşan insanlar yapay zekanın% 95 doğruluk derecesine sahip olmak zorundalar. Dahası, insanlar 4 saatlik uğraşla görev tamamlayan avukatlar yapay zekalar bütün işlemleri sadece 26 dakika içinde tamamladı.

Avukatlar, söz konusu yazılımın yalnızca standart prosedürlerin çoğunu uygulayabildiğini kabul etti. Bununla birlikte, onlar için, şu an hukuk mesleğinin sonu değil. Sadece onlara işlerini daha hızlı yaparken önemli bir avantaj sağlayacak.

Profesör Erika Buell “Yapay zeka bir sözleşmenin ilk gözden geçirmesini yapıyorsa, avukatlar diğer ortak danışmanlık ve önemli vakalar için zaman kazanabilir” dedi.

İnsan avukatlarının yerini tamamen yapay bırakmaları için hâlâ vakit var. Fakat yazılımın birçok görevi kısa sürede insanlardan daha hızlı yapması ciddi bir gelişme.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!