Oyun dünyasını sarsacak Google'ın yeni oyun platformu Google Stadia nedir?

Oyunseverler buraya! Oyun dünyasını sarsacak Google'ın yeni oyun platformu Stadia'yı sizler için derledik.

Oyun dünyasını sarsacak Google'ın yeni oyun platformu Google Stadia nedir?
Oyun dünyasını sarsacak Google'ın yeni oyun platformu Google Stadia nedir? Mehmet Demirbilek

Google'nin yeni nesil olarak tanımladığı şimdiye kadar gördüğünüz oyun konsolların aksine bulut tabanlı sanal bir oyun merkezi herhangi bir oyun konsollanı veya oyun bilgisayarına ihtiyacınız olmadan ve oyunları indirmek zorunda kalmadan bir çok oyunu oynayabileceğiniz bu yeni platformu kullanabilmek için tek şart iyi bir internet hızına ihtiyacınız var.

Google yıllardır üzerinde çalıştığı Stadia oldukça güveniyor. Oyun dünyasının Netflix'i olarak tanımlayabileceğiniz bu platform da oyuncular aylık abone ücreti ödeyerek istedikleri oyunu oynayabilecekler. Google piyasaya süreceği Stadia oyun kolunu kullanarak platformda ki oyunları yüksek donanım özelliklerine gerek kalmadan sorunsuz bir şekil de oynayabilmenizi amaçlıyor.  Siz de internet hiz testi işleminizi gerçekleştirerek Google Stadia için yeterli altyapıya sahip olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Akıllı Telefonunuz, Tabletiniz veya Bilgisayarınız üzerinden uzak sunumdaki bir çok oyunu oynayabilmenizi sağlayacak Google Stadia için şimdiden 100'den fazla şirket oyun geliştirmeye başlamış durumda.

GOOGLE STADİA İNTERNET HIZINIZ NE KADAR OLMALI?

Google kullanıcıların aklında herhangi bir soru işareti bırakmamak için bu soruyu şimdiden cevapladı. Şirket Stadia platformunu kullanabilmek için oyunlar da saniye de 60 kare 4K çözünürlük için minimum 30 magabit saniyede 60 kare ve Full HD çözünürlük için minimum 25 megabit internet hızına ihtiyacınız olduğunu açıkladı. 

Stadia aynı zamanda internetiniz de herhangi bir düşüş olduğu takdirde oyunlarınızı optimizasyonu buna göre şekillendiriyor. Şimdiden oyun severleri bir hayli etkilemeyi başaran Stadia, Playstation ve Xbox güçlü rakiplerini geride bırakarak oyun dünyasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

2019'un sonları doğru bazı ülkelerde piyasaya çıkması beklenen Stadia'nın ülkemize ne zaman geleceği merak konusu.. Ve tabiki fiyatı hakkında herhangi bir bilgimiz şuan için bulunmamaktadır. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!