Dünya Otonom Araç Teknolojisine Hazır mı?

Otonom araçların 2020 yılı itibariyle trafiğe çıkacağı söyleniyor. Birçok üretici otonom otomobillere geçiş yapacak.

Dünya Otonom Araç Teknolojisine Hazır mı?
Dünya Otonom Araç Teknolojisine Hazır mı? Mehmet Demirbilek

2019 yılı sonlarına yaklaşıyor ve otonom araçlar kullanılacak mı? Aslına bakıldığında, en çok merak edilen ise bu araçlara dünyanın hazır olup olmadığı… Nasıl mı? Üretilen bu araçların teknolojik bir deha olarak görülmesi, farklıların dünya için hazır olup olmadığı gibi pek çok soru kafada oluşuyor. Peki, gerçekten hazır mıyız?

Test Aşamasında Kazalar Var!

Hazır mıyız değil miyiz sorusunu soruyoruz. Elbette bunun aynı zamanda yapılacak olan otonom araç test sürüşleri ile kontrol edilmesi de söz konusu. Bakılan sonuçlara göre istatiksel verilere göre hareket etmek ve sorunun ona göre yanıtlanması en doğrusu olacaktır. Bakıldığında görülen ise test sürüşlerinde son derece çok kazanın olduğudur. Daha test aşamasında bile çok fazla kazaya karışan otonom araçlar için güven ve merak da günden güne azalıyor. Ne yazık ki bu şekilde bir kullanım için henüz dünyanın hazır olmadığı görülüyor.

Yatırımdan Vazgeçildi

Test sürüşleri kapsamında alınan olumsuz sonuçlar, ne yazık ki bu şekilde bir girişimin de anlamsız olduğu sonucunu çıkardı. Bu sebeple yatırımdan vazgeçildi. Otonom araçlar için biraz daha beklenmesi gerekiyor. Dünyanın buna hazır olmasının yanı sıra otonom araçların özellikleri de herhangi bir tehlike oluşturmuyor ölçüde olmalı. Bilgi verilecektir.

Kaynak : www.nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!