5G teknolojisi 2020 yılında fark yaratacak

5 G ile ilgili birçok detayın ortaya çıkmaya başladığı teknoloji gündeminde 2020 yılı bekleniyor.

 5G teknolojisi 2020 yılında fark yaratacak
 5G teknolojisi 2020 yılında fark yaratacak Mehmet Demirbilek

Çin’in şimdiden kullanmaya başladığı 5G teknolojisi, 2020’de daha geniş bir coğrafyaya yayılacak. Akıllı telefon üreticilerinin şimdiden 5G uyumlu cihazlar üretmeye başlaması, dünyanın pek çok yerinde başarılı sonuçların alınmasını sağlayacak seviyeye ulaşıyor. Teknolojinin önündeki en büyük engellerden olan şirket sayısı, uygulamaların hayata geçirilebileceği zaman diliminde yeterli şirketin olmadığına işaret ediyor.

Dünya üzerinde bu hizmeti verecek kişi sayısı son derece az olduğu için sürecin hızlı bir yayılım göstermesi de mümkün olmuyor. Huawei bu sektörde dev olan bir marka haline gelmesini 5G sektörüne borçlu oldu. Çin’le işbirliği yapmayı düşünen birçok marka ABD’nin en büyük rakibi olan Çin ile çalışmak istiyor. Yeni modellerin çok pahalı olduğu telefon sektöründe özellikle ABD markalarıya rekabete giren Huawei başarılı çalışmalara imza atıyor.

Ekonomik Modeller Çıkıyor

5G’li telefonlar pahalı olduğu için orta segmentteki modelleri satın almak isteyenler için de MediaTek ekonomik ürünler üretecek. Böylece piyasadaki fiyat dengesi de farklı olacak. 2020 yılında piyasaya sürülecek olan telefonların büyük bir kısmında 5G simgesi yer alacak.

Türkiye’ye ise önümüzdeki 3 yıl içinde dahil edilecek olan 5G GSM operatörleri konusunda rekabete başladı. Ancak cihaz bakımından bu teknolojiyi destekleyen çok sayıda seçenek yok. Huawei ile birlikte farklı markaların ürünlerini vitrinlerde görecek olan Çin, Japonya ve bazı Avrupa ülkeleri önümüzdeki yıl bu teknolojiyi tüm akıllı telefonlarda kullanacak. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!