NASA’nın Rotası 21 Öte Gezegen

NASA TESS tarafından çekilen Güney Yarım Küre fotoğraflarından oluşan bir panaroma yayınladı.

NASA’nın Rotası 21 Öte Gezegen
NASA’nın Rotası 21 Öte Gezegen Mehmet Demirbilek

Güney Gökü adı verilen panaroma, Dünya gezegenine en yakın galaksilerde büyük ve küçük Macellan bulutlarıyla kendini gösterdi. NGC 104 isimli yıldız kümesinin Güney Haçı Takımyıldızı ile gözlenebilmesi sayesinde dünyaya yakın olan yıldız sistemleri kolayca görülebiliyor.

Sirius, Orion ve Fomalhaut gibi yıldızların görülebildiği panaroma, 21 öte gezegenin keşfedilmesini sağlıyor. 18 Nisan 2018 tarihinde uzaya fırlatılan ve görevinin ilk yılında başarılı verilere ulaşma imkanı sunan sistem, uzay boşluğunun dörtte birlik kısmını 27 günde gözlemledi. Geçiş adı verilen bir noktadan öte gezegenler adı verilen sistemleri inceleyen TESS uydusu önünden geçen yıldızı anında tanıyabiliyor.

Yıldızların Işık Sistemleri

Yıldızların ışık sistemlerinin parlaklığını keşfetmesi ve ışık salınım ve emilim konusunda söz konusu yıldızdaki atmosfer kompozisyonunu detaylarıyla belirleyebiliyor. Güney kutbunda yer alan ve her zaman ilgi çekici bir hal alan incelemelerin detaylı olarak gerçekleştirilmesi için özel bir süreç söz konusu olacaktır.

Bilim insanları yıldızlararası rüzgarlar ve güneş rüzgarları arasındaki hareketlenmenin doğasını anlamaya çalışıyor. İki rüzgarın çarpışma anındaki doğasını anlamaya çalıştıklarını ifade eden çalışmacılar, yıldızlararası uzay boşluğunda birbirine bağlı karmaşık sistemler oluşturuyor. Aslında önceki gezegenleri incelemek için gönderilen Voyagerlar sonrasında sistemden uzaklaşmaya başladı ve yıldızlararası sistemlere gitmeye başladı. Voyagerların ise dünyadan daha uzun süre yaşayacağı düşünülüyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!