Çin'de 10’dan Sonra Oyun Yasak!

Çocukların oyun bağımlılığından kurtulmaları için bir dizi önlem alan Çin yeni bir karar vererek şaşırttı. Artık oyunlar gece oynanamayacak.

Çin'de 10’dan Sonra Oyun Yasak!
Çin'de 10’dan Sonra Oyun Yasak! Mehmet Demirbilek

Çin’de oyun bağımlısı olan çocukların 90 dakikadan uzun süre oyun oynaması yasaklandı. sabah 8 ile akşam 10 arasında en fazla 90 dakika oyun oynamalarına izin verilecek olan çocuklar için özel yasaklamalar getirildi. Salı günü yürürlüğe giren uygulama için bir kanun çıkarıldı.

Yasaklama hafta içi bu şekilde devam edecekken hafta sonları ise en fazla 3 saat izin verilmesi sağlanacak. Ayrıca oyunlara kaydolmak için çocukların gerçek isimlerini kullanmaları gerekecek ve kimlik numaraları gerekecek. Böylece kimin ne zaman ve ne kadar süre oyun oynadığı belli olacak.

Ödemeler Konusunda Düzenleme Yapıldı

Ayda ortalama 28 ile 57 dolar arasında miktarlarla sınırlandırılacak olan oyun harcamaları yaşa bağlı olarak düzenlenecek. Uygulamanın toplumun büyük bir kısmında görülen akademik performans eksiklikleri nedeniyle tasarlandığı ortaya çıktı. Dünyanın en büyük oyun piyasasına sahip olan Çin teknoloji konusunda ciddi bir pazar.

Çin’deki bağımlılığı kontrol altına almak isteyen devlet ajansı gençlerin sağlığını korumayı hedeflediklerini söyledi. Yeni doğan sayısının düşmeye başladığı Çin’de çocukların tek çocuk olarak yetişmesindeki durum neslin performansının oyunlara yönelmesiyle iş gücünü ortadan kaldırıyor. Tek çocuk politikasından çıkan hükümet nüfusun büyümesi ve başarılı olması için eğitim konusuna iyice yöneldi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!