Yapay Zekada Devrim

Yapay Zekada Devrim

Yapay zeka insanların tahlillerinin ve hastalıklarının sonuçlarına bakarak ne zaman öleceklerini tahmin edebilecek.

Teknoloji - 2019-12-01 16:24:49

Yapay zekada devrim yaratan ve sağlık alanında da kullanılacak olan bir sistem insanların ne zaman öleceklerini tahmin edecek. New Scienist tarafından duyurusu yapılan çalışmayı Geisiger bölgesel sağlık grubu geliştirdi. Hastaların 65 ile 80 arasında değişen yaş gruplarında olduğunu ve doğruluk oranının %85 olduğunu açıkladığı teknoloji, EKG sonuçlarına bakarak tahminde bulunuyor.

Sağlıklı insanların dahi ölüm riskini hesaplayabilen teknolojinin Amerika’da yaygın şekilde kullanılması, sonraki yıllarda ise tüm hastanelerde kullanılabilmesi öngörülüyor. Amerika yatırımları ülkesine çekmeyi planlasa da uzun vadede teknolojik devrim farklı bir etki yaratacak gibi görünüyor.

Microsoft Kesenin Ağzını Açtı

Yapay zeka konusunda çalışan Microsoft da kesenin ağzını açtı. OpenAl için 1 milyar dolarlık yatırım isteyen firma, çalışmalarına hız kazandırmıştı. Bu gelişmeler gündemdeyken IBM de benzer bir planı olduğunu duyurdu. Bilgisayar sistemlerinin yapay zekayı daha aktif halde kullanmak için adım atması, birçok kişiyi de işsiz bırakabilir.

Sas şirketi de aynı oranda yaptırım yapacağını açıklarken rekor bütçe ise Japon Softbank grubundan geldi. 108 milyar dolarlık bütçeyle sistemi geliştirme konusunda başarılı sonuçlar hedefleyen firmayı Çin 380 milyar dolarlık yapay zeka şehri projesiyle geride bıraktı. Çin yapay zeka konusunda en çok patent talebi olan ülke oldu ve bu hedeflerini gerçekleştirmeye çok yakın oldukları tespit edildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Finans Kredisi NUTUK - Backlink Smok