Gönül Yazar: "Beni Alâeddin Yavaşça ölümden kurtardı"

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay'a konuşan usta sanatçı Gönül Yazar, aynı zamanda Jinekolog doktor olan klasik Türk müziği sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça ile ilgili anılarını anlattı.

Gönül Yazar:
Gönül Yazar: Mehmet Demirbilek

"Gönül Yazar'la telefonda konuştum. Alâeddin Yavaşça'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan Gönül abla çok ağlıyor... Ayrıca Gönül abla telefonda güftesi ve bestesi Alâeddin Yavaşça'ya ait olan ve yıllar önce kendisinin de yorumladığı "Boğaz İçi Şen Gönüller Yatağı" isimli Zîrgûle'li Hicâz şarkıyı, bana telefonda söyledi, Alâeddin Hocayı yâd etti." ifadelerini kullanandı.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, bugünkü yazısında usta sanatçı Gönül Yazar'ın Alaeddin Yavaşça ile ilgili anılarını yazdı. Akay, "Gönül Yazar'la telefonda konuştum. Alâeddin Yavaşça'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan Gönül abla çok ağlıyor... Ayrıca Gönül abla telefonda güftesi ve bestesi Alâeddin Yavaşça'ya ait olan ve yıllar önce kendisinin de yorumladığı "Boğaz İçi Şen Gönüller Yatağı" isimli Zîrgûle'li Hicâz şarkıyı, bana telefonda söyledi, Alâeddin Hocayı yâd etti." ifadelerini kullandı.

"BİR KERE DE KÜRTAJIMI YAPTI"

İşte Yazar'ın Akay'a anlattığı anılar:

Gönül Yazar: Onur'cuğum, Alaeddin Yavaşça'nın şarkılarını plağa en çok okuyan benim. Mesela, "Boğaz İçi Şen Gönüller Yatağı"... Şarkılarını filmlerde ve sahnelerde de okudum. Ayrıca benim doktorumdu. Doğumuma tam bir hafta var, meğer çocuk karnımda ölmüş, zehirleyip beni de öldürürmüş. O çocuğu Alâeddin Yavaşça doğurttu ve beni Alâeddin Yavaşça ölümden kurtardı. Bir kerede Bebek'te Küçük Maksim'de sahneye çıkıyordum, çok midem bulanıyordu. Şarkı söylerken teşekkür ederim bile diyemiyordum. Çalışmam da lazımdı. Ertesi sabah erkenden kör şafakta Alaeddin Yavaşça'ya gittim. Neden? Akşama kadar iyi olayım da sahneye çıkayım diye. Bir tane de kürtajımı yaptı Alâeddin ağabey. Onur'cuğum ayrıca 1960'lı yıllarda Zeki Müren'le Alâeddin Yavaşça'yı karşılaştırdılar. O hiç iyi olmadı. Birisi çok kıymetli doktor, bestekâr ve sesi harikulade biliyorsun. Zeki Müren de bir tane tuttular bunları kapıştırdılar. Alaeddin mi, Zeki mi diye... İkisinin de tarzı ayrı... Alâeddin ağabeyi çok severdim, mekânı cennet olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!