Usta Gazeteci Hıncal Uluç'tan Kötü Haber! Hıncal Uluç Kimdir, Hastalığı Nedir?

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, usta gazeteci Hıncal Uluç'un durumunun çok ağır olduğunu açıklayarak, usta gazeteci için dua istedi. Akay, Uluç'un bugüne kadar yaşadığı sağlık problemlerini de kaleme aldı.

Usta Gazeteci Hıncal Uluç'tan Kötü Haber! Hıncal Uluç Kimdir, Hastalığı Nedir?
Usta Gazeteci Hıncal Uluç'tan Kötü Haber! Hıncal Uluç Kimdir, Hastalığı Nedir? Mehmet Demirbilek

Geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma alınan 83 yaşındaki usta gazeteci Hıncal Uluç'un, kısa süre sonra entübe edildiği öğrenilmişti. Doktorlarından Hıncal Uluç'un hastalığı hakkında bir açıklama gelmezken, duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeni ile magazin camiasında "Felaket Tellalı" lakabı ile ünlenen ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Hıncal Uluç'un sağlık durumu ile ilgili üzücü bilgiler verdi.

İşte Hıncal Uluç'un daha önce 10'a yakın ameliyat geçirdiğini açıklayan Onur Akay'ın, kendi internet sitesinde kaleme aldığı o yazı:

Nutuk.com.tr'de yer alan habere göre; "Usta Gazeteci Hıncal Uluç, Ortaköy'ü çok sever ve sürekli yakın dostu rahmetli Ertekin'in cafesinde otururdu. Bende Ortaköylü olduğum için zaman zaman orada sohbet ederdik. Bir sohbet ortamında ise kendi ağzından yaşadığı sağlık problemlerini de dinlemiştim.

Hıncal Uluç, 8 Temmuz Cuma sabahı yoğun bakıma alındı. Uluç, daha önce bir böbreğini kaybetmişti. Şimdi ise diğer böbreği iflas etti ve kan zehirlenmesi nedeni ile yoğun bakıma alınarak entübe edildi. Yaklaşık üç ay önce kalçası kırılmış ve by-pass ameliyatı da geçirmişti. Şimdi akciğerlerinde de büyük bir problem olduğunu öğrendiğim usta gazetecimizin durumu çok çok ağır ve dualarınızı esirgemeyin.

10'ayakın ameliyat geçiren Hıncal Uluç'un, daha önce deforme olan böbreği vücudu zehirlemeye başladığı için, 9,5 saat süren bir ameliyatla alınmıştı. Tam kurtuldum derken bu defa kalınbağırsakta fistül meydana gelmiş ve tüm bağırsağının iltihaplandığı anlaşılmış ve İki aşamalı çok zor bir ameliyat geçirmiş ve 1 yıl hastanede yatmıştı ve o dönem verilen kanlardan bir de sarılık geçirip 39 kiloya düşünce, kimse kurtulacağını düşünmüyordu ama kurtulmuştu.

2009 yılında ise üç boyun omuru dejenere olmuştu ve 9 saat süren ameliyatla o üç omur alınarak, yerine titanyumdan yapay omurlar konmuştu.

Uluç, Amerikalı eşi Holly'nin yaptırdığı Amerikan sigortasıyla, dünyanın en ünlü hastanesinde hiçbir ücret ödemeden ameliyat olabilirdi.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti ise Uluç'a, "Dünyada en iyi hastane, en iyi operatör nerdeyse bul, seni oraya gönderelim." demişti.

Ama Hıncal Uluç bu teklifleri geri çevirmiş, "Atamın izinden kendimi Türk doktorlarına emanet ettim." demişti.

Türk doktorlarına çok güvenir ve 83 yaşına gelmesini Türk doktorlarının sağladığını söylerdi.

Doktorlarımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatırken, onlara karşı şiddete hayır diyor, Hıncal Uluç'a da acil şifalar diliyorum."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!