10 yıl sonra yakalandılar!

Oyuncu Nurgül Yeşilçay’ı, ‘Hayat hikayenizi ansiklopediye basacağız’ diyerek kandırıp kredi kartından 10 kez para çeken Turgut İlter adlı kişi, olaydan 10 yıl sonra yakalandı. Turgut İlter, 2.5 yıl hapse mahkum edildi

10 yıl sonra yakalandılar!
10 yıl sonra yakalandılar!

2008 yılında Nurgül Yeşilçay'ı arayan Turgut İlter ve Hülya Baykara adlı kişiler, ünlü isimlerin biyografilerini bir ansiklopedide ve internette yayınladıklarını belirterek, oyuncudan bir kereliğine bin 236 TL istedi. Öneriyi kabul eden Nurgül Yeşilçay, iki şüpheliye kredi kartı bilgilerini verdi. Ancak Turgut İlter ve Hülya Baykara; bir kez çekim yapmaları gerekirken Nurgül Yeşilçay'ın rızası dışında Kasım 2008 ile Haziran 2009 arasında 10 kez bin 236'şar TL çekti.

YAKALANAMIYORDU 

Hesabından fazla para çekildiğini fark eden Nurgül Yeşilçay duruma itiraz edince, iki şüpheli oyuncuya 13 bin TL'lik çek verdi ancak çek karşılıksız çıktı. Nurgül Yeşilçay'ın şikayeti üzerine iki şüpheliye 'Başkasına ait, haksız olarak elde edilen banka kartı bilgilerini kullanarak menfaat temin etmek' suçundan dava açıldı.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde dört yıldır devam eden davada; Turgut İlker, hakkındaki yakalama kararına rağmen bugüne kadar bulunamazken, diğer şüpheli Hülya Baykara hakkında karar çıktı. Mahkeme, Baykara'ya 'Banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçu kapsamında 2.5 yıl hapis cezası verdi.

Turgut İlter hakkındaki dosya ise ayrılarak yargılamanın devam etmesine karar verildi. Geçen günlerde Turgut İlter de yakalandı. Mahkemede ifadesi alınan Turgut İlter, şirketin sahibinin abisi olduğunu, kendisinin isteği üzerine bu işlemleri yaptığını fakat abisinin iki yıl önce vefat ettiğini anlattı.

Mahkeme, suçtan kurtulmaya yönelik ifade veren Turgut İlter'i 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Turgut İlter'in mahkemedeki saygılı tavrı nedeniyle ceza 2 yıl 6 aya indirildi. İlter'in cezası ertelenmedi. (Sabah)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!