Hayranlarına kötü haber! Usta oyuncu hayatını kaybetti

Haberin Ayrıntıları İçin Tıklayınız...

Hayranlarına kötü haber! Usta oyuncu hayatını kaybetti
Hayranlarına kötü haber! Usta oyuncu hayatını kaybetti Mehmet Demirbilek

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Gürzap'ın 3 gün önce vefat ettiğini ve sessiz sedasız defnedildiği duyurdu.

17 yıl süreyle Lüküs Hayat'ta 'Mısırlı Afet'e hayat veren ve çok sayıda sinema filminde rol alan 82 yaşındaki ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Gürzap''ın vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi ses sanatçısı Onur Akay duyurdu.

Gürzap'ın, 8 Kasım 2018 Perşembe günü Bodrum Torba'da vefat ettiğini yazan Akay, "Hülya Koçyiğit'ten Gülşen Bubikoğlu'na, İbrahim Tatlıses'ten Ayşegül Aldinç'e kadar çok sayıda ünlü isimle önemli yapımlarda rol alan ve 17 yıl süreyle 'Lüküs Hayat'ta Mısırlı Afet' karakterine hayat veren değerli tiyatro ve sinema sanatçımız Alev Gürzap'ı kaybettik.

8 Kasım 2018 Perşembe günü Bodrum Torba'da vefat eden 82 yaşındaki usta oyuncumuz, 09 Kasım 2018 Cuma günü Bodrum Torba'da sessiz sedasız defnedildi. Nur içinde yatsın inşallah" ifadelerini kullanarak Hülya Koçyiğit'le 'Sabıkalı' isimli filmde çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

ALEV GÜRZAP KİMDİR?

1936 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Alev Gürzap, 1946 yılında Shakespeare'in çocuk oyunu 'Fırtına' ile tiyatroya adım attı ve 17 yıl süreyle Lüküs Hayat'ta 'Mısırlı Afet' karakterine hayat verdi. 1999 yılında Afife Tiyatro Ödülleri'ne İlkay Saran'la birlikte aday gösterilen Alev Gürzap, Can Gürzap'ın 1990 yılında vefat eden babası ünlü oyuncu Reşit Gürzap'la evliydi. 1974 yapımı 'Sabıkalı' isimli filmde Hülya Koçyiğit'le rol alan Alev Gürzap, 1998 yapımı 'Affet Bizi Hocam' isimli dizide ise Gülşen Bubikoğlu, Özgü Namal ve Şevket Çoruh'la birlikte rol almıştı. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alan Gürzap'ın, çok sayıda ödülü bulunmaktadır ve İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan emekli olmuştur.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!