Mehmet Şef Emre Kara’ya Konuştu: 'Acun Ilıcalı Beni Tercih Etti'

Karantina günlerinde Instagram canlı yayınlarında ünlü ve fenomen isimleri ağırlamaya devam eden gazeteci yazar Emre Kara’nın dün akşamki konuğu Masterchef Mehmet Yalçınkaya oldu. Yaptığı iş sebebiyle sinirli olabildiğini söyleyen Mehmet şef samimi açıklamalarda bulundu.

Mehmet Şef Emre Kara’ya Konuştu: 'Acun Ilıcalı Beni Tercih Etti'
Mehmet Şef Emre Kara’ya Konuştu: 'Acun Ilıcalı Beni Tercih Etti' Mehmet Demirbilek

Emre Kara - Özel Haber

Mutfakta agresif bir adamım

Akşam yemeği vakti herhangi bir apartmana gireyim, gelen kokulardan kimin evinde ne pişirdiğini söylerim. Bu konuda yanılma payım yok. Belirli bir noktaya geldiğinizde insanların sizden beklentisi artıyor. Kabul ediyorum mutfakta agresif bir adamım.

İşim gereği timsah eti tattım

Ben cruise gemilerinde çalıştım. Otelcilik de yaptım. Örneğin İtalyan bir futbol takımı geldiğinde farklı talepleri oluyor. Biz bu işi yapan profesyoneller her şeyi tatmak ve bilmek zorundayız. Ben işim gereği timsah eti tattım. Yurtdışında çalıştığım için farklı şeyler de tatmak durumunda kaldım. Ama kendim için bildiğim şeyleri yemeye çalışıyorum.

Masterchef’te ilk beş favorim

Masterchef gerçekliği yüzünden çok izleniyor. Masterchef’e profesyonel aşçıların yarıştığı bir yer değil. Herkesin katılabildiği ve eğitimler alarak şampiyonluğunu gözlendiği bir platform. İlk beşe kalan herkes kazanmış sayılır. Yakında yeni sezon başlayacak.

Demet Akalın’dan daha güzel şarkı söylüyor denilen isimlerle salon dolduramadık

Demet Akalın’ı ve eşi Okan Kurt’u çok severim. Hikayesi olan, yapamazsın denileni yapan biri. Mankenliği bırakıp ilk albümden beri kitleleri arkasından sürüklüyor. Eğlence ve iş sektöründe çok önemli yere geldi. Çalıştığımız işletmelerde Demet Akalın’dan daha güzel şarkı söylüyor denilen insanlarla salonlarımızı dolduramadık. Demet Akalın çıktığında adım atacak yer yoktu. Kendisiyle beraber sektöre girenlerin çoğu bugün yok, kendisi hala zirvede.

 Acun Ilıcalı beni tercih etti

Çok patronla çalıştım. Acun Ilıcalı bulunduğu konuma göre hayatımda gördüğüm en mütevazı insan. Ben bu konuma geldim diye köşeye çekilen biri değil. Uçaktan inip o yorgunluğuyla gece 02.00 bile olsa gelip bizi ziyaret eder. En çok beğendiğim özelliği çok kişiyle çalışması, ekibiyle  beraber kararlar alması. Bizim yollarımızın kesişmesi şöyle oldu; Masterchef ile alakalı farklı şeflerle demolar yapıldı. Bu demoların için ilk üçe kaldım ve bizzat kendisi beni tercih etti.

Mehmet Şef, yeme-içme tesislerinde kontrollü normalleşme sürecini ilk kez açıkladı

*Otellerde ve restoranlarda 1.5 metre mesafeyle masalar kurulacak. İki sandalye arası mesafe en az 60 cm olacak. Ailenle geldiğin zaman sosyal mesafe uygulanmayacak. Kimlik kontrolü yapılmak zorunda.

*Açıkbüfelerde müşteriler servis almayacak, görevliler müşterilerin istediklerini servis edecek. Yemekhanelerdeki çay kahve makineleri ve su sebilleri kaldırılacak, masalara servis edilecek.

*Tuzluk, karabiberlik, peçete dahil ambalajlı olacak. Her masada el antiseptiği olacak.

*Çocuk oyun alanları kapalı olacak.

*Tuvaletlerde otomatik kapılar olacak. El kurutma makineleri kaldırılıyor, kağıt havlu kullanılacak.

*Mekana giriş asansörlüyse, asansörde bir metre mesafeyle insanlar duracak.

*Personel kesinlikle maske takacak ve misafir masasına mesafeli duracak.

*Klima yok, dışarıdan hava verilecek.

Emre Kara Kimdir?

Emre Kara 11 Haziran 1991 - Ordu doğumlu. Gazeteci, mühendis ve fotoğrafçı.

Kadir Has Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği ve Berlin HTW Uluslararası İşletme eğitimlerini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İşletme yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Mühendis olarak kurumsal kariyerine 2014 yılında Telekomünikasyon sektöründe başladı. Hala devam etmektedir.

Üniversite yıllarında DMC (Doğan Music Company) sanatçılarına albüm kapakları çekerek profesyonel fotoğrafçılığa başladı. Aynı yıllarda araba dergileri ve kadın dergilerinde kapak çekimi ve röportajlar yaparak gazeteciliğe adım attı.

Funda Arar, Ferhat Göçer, Mustafa Ceceli, Ziynet Sali, İzzet Çapa, Wilma Elles, Betül Demir gibi isimlerle manşetlik röportajlar yaptı. 2017 yılında İrem Derici ile yaptığı "Estetikten sonra kadınlık oranım %99.9" başlıklı röportajı günlerce magazin basınının gündeminden inmedi.

Bu başarının sonrasında 2019 yılından bugüne Milliyet'te Yaşam kategorisi köşe yazarlığı, 2020 yılında ses getiren Instagram canlı yayınları projesinde her gün Türkiye'nin ünlü isimleriyle röportajlar yapıyor.

Emre Kara'nın instagram canlı yayınlarını http://instagram.com/emrekara_e adresinden izleyebilirsiniz.

Nutuk.com.tr'den Alıntıdır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!