Karın Ağrısına Ne İyi Gelir? Bebeklerde Karın Ağrısı Nedenleri?

Karnınız için iyi olan nedir ya da karın ağrısı nasıl evde ne yaparsak geçer. Karın ağrısı için bitkisel ilaçlar hakkında sizlere pratik bilgiler vermek istiyorum.

Karın Ağrısına Ne İyi Gelir? Bebeklerde Karın Ağrısı Nedenleri?
Karın Ağrısına Ne İyi Gelir? Bebeklerde Karın Ağrısı Nedenleri? Mehmet Demirbilek

Karnınız için iyi olan nedir ya da karın ağrısı nasıl evde ne yaparsak geçer. Karın ağrısı için bitkisel ilaçlar hakkında sizlere pratik bilgiler vermek istiyorum.

Evde karın ağrınızın nasıl geçtiğini .Karnınız için iyi olan nedir ya da karın ağrısı nasıl evde geçirilir. Karın ağrısı için bitkisel ilaçlar hakkında pratik bilgiler.

Karın ağrınızın evde iken, bu sorunun kendi çabalarınızla çözülmesi mümkündür. Sıcak su torbaları ile tedarik edebilirsiniz.Vücut sıcaklığı size bir rahatlama verecektir. Karın bölgesini sağdan sola çok fazla basmadan soldan sağa doğru dairesel olarak yıkayın.

Peki Ne Yapılmalı?

Binlerce kez duydun, ama ayrılmak zorundasın. Sigara ve alkol kullanımı karın ağrısını arttırır Sigara içmek ve alkol vücudumuzun en büyük düşmanları arasındadır.

Pek çok hastalığa sebep olan sigarayı ve alkol kullananların daha çok karın ağrısı yaşaması olasıdır.

Zararlı maddelerin kullanımı mide membranına büyük miktarlarda zarar verir. Karnımızın bölgedeki çekilmez acılar nedeni budur. .

Sigarayı bırakamıyorsanız ve alkol kullanımı en aza indirilmelidir. Karın ağrısına neden olan ürünler sadece zararlı maddelerdir. Elbette, pul biberi, acı biber, karabiber, kızarmış ve yağ gibi çok yağlı ürünler gibi bir çok faktör var.

Midenizi aşırı yük altında tutarken karın ağrısına neden olur. Midenizi mümkün olduğunca hafif tutun. Ağır yemek yerine bol miktarda taze salata ve meyve suları alabilirsiniz.

Ağır iki öğün yerine (öğlen, öğlen) 4-5 hafif öğün gibi yemeye çalışın.

Karın ağrısının başlıca nedenleri nelerdir?

Karın ağrısı için neyin iyi olduğuna dair bilgiler,

Bir tutam kuru veya yaş nane bir adet bütün limon, parçalara ayrılıp kaynatılarak suyu içilir.

Portakal kabuğu Rezene, aynı miktarda karıştırılıp kaynatılarak suyu içilir.

100 gr. çörek otu 1 kg. bala karıştırılıp aç karnına 1 yemek kaşığı ağrı olduğu zaman yenir.

Papatya, biberiye, lavanta, mentollü nane, fesleğen, mürver çiçeği, yarpuz çiçeği, ayrı ayrı veya bir kısmı karıştırılıp çay gibi içilir.

Biberiye yağı, kekik yağı, küçük çocukların göbeğine veya ayakaltına sürülür. Büyüklere 1 fincan suya 10 damla damlatılıp içilir.

Bir miktar tatlı badem içi havanda dövülmek su­retiyle ezilip süt ile karıştırılarak içilir. Özellikle bebeklerin ka­rın ağrısı için faydalı olur.

Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ve kü­çük bir parça limon kabuğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp soğuduktan sonra ağalı durumlarda yu­dum yudum aç karnına kullanılır.

Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle­rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

Bir su bardağı soğuk suyun içine bir çay kaşığı benekli yılanyastığı katılıp sekiz saat beklendikten sonra, süzülerek, her Öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yu­dum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir.

Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı san şebboy katılıp soğuduktan sonra ağrılı durumlarda günde üç çay kaşığı aralıklarla birer çay kaşığı olarak kullanılır. Daha büyük dolarlarda kullanılması bitkinin zehirli olmasın­dan ötürü sakıncalıdır.

Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı raziyane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik­ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı ka­tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 3/4 anason katılıp kaynatılmasının ardından, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üzerine yârim kahve fincanı yakılmış ve dövül­müş bir çorba kaşığı şap ilave ettikten sonra, iyice karıştırılarak temiz bir tülbent ’in arasına konulup karın bölgesinin üzerine bağlanır.

Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı­ğı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun hali­ne getirildikten sonra yenilir.

Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle­rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı­ğı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonra yenilir.

Bir adet iri baş soğan çırpıcı yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir çay kaşığı ka­tılarak içilir.

Karnın üzerine iki kat havlu koyulup üzerinde kızgın ütü gezdirilir.

Bal ve tarçın mide ağrısına ve mide ülserine karşı oldukça yararlıdır.

Nane, sakinleştirici etkisi ile mide ağrılarına iyi gelir.

Papatya çayı da mide ağrısını kesmeye yardımcı olur. Sağlıklı kal

BEBEKLERDE  KARIN AĞRISI NEDENLERİ

Ebeveynler için en endişe verici durumlardan biri, çocuklarda görülen karın ağrısıdır.Karın ağrısı birçok nedenden kaynaklanabilir ve gelecekteki hastalıkların habercisi olur.

Bu hastalıklar çok ciddi bir sağlık problemi olmasa da, doğal karşılanması gereken bir durumdur..İşte çocuklarda görülen karın ağlarının başlıca sebepleri:

Kabızlık, çocuklarda uzun süreli karın ağrısına neden olur.

Bağırsak ve mide enfeksiyonları çocuklarda sık görülür. Bu enfeksiyonlar diyare, ateş ve kusmaya neden olur. Gaz sıkışması ayrıca karın ağrısına neden olur.

Gıda zehirlenmesi, tavuk, et, balık gibi besin tüketen çocuklarda görülebilir ve karın ağrısı alnına gelir.

Psikolojik ağrı Hepatit Bebeklerde Karın Ağrısına sebeb Olması.

Bebeğin karın ağrısı, doğal olarak karşılanması gereken bir durumdur. Çoğu zaman, bu acı verici ağrıları gidermek için bir bebek masajı uygulanması gerekecektir.

Bebeklerin birkaç ay sonra bu sorunu karşılaması normaldir. Sürekli ve şiddetli karın ağrısı bazen hastalık belirtileri olabilir. Çok ender görülmesine rağmen, apandisit karın ağrısı nedeni olabilir.

Ağrının şiddetli ve kronik olması bir doktora danışmanız gerektiğini göstermektedir. Bundan ayrı olarak, normal karın ağrısının çözümü, bahsedilen bebek masajında ​​belirtilmektedir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!