Domatesin Cilde Faydaları Nelerdir?

Her türlü yemeğin içerisinde, yanlarında ve tek başına dahi oldukça yüksek oranlarda tüketiyor olduğumuz domatesin faydalarını biliyor muydunuz? Peki Domatesin Cilde Faydaları Nelerdir?

Domatesin Cilde Faydaları Nelerdir?
Domatesin Cilde Faydaları Nelerdir? Mehmet Demirbilek

Yüksek oranlarda E ve C vitamini taşıyan domates, hücre yenilenmesine önemli oranlarda yardımcı oluyor ve damar, kalp hastalıklarına karşı da koruma sağlıyor. Kemiklere de oldukça iyi etki eden domates yine aynı oranda kansere karşı profesyonel bir koruma kalkanı sağlıyor.

Çoğu zamanda mutfağınızdaki kullanımına değinilmekte olunan ve faydalarından çok da bahsedilmeyen domatesin faydaları genel vücut sağlığımızdan ziyade cildimize de oldukça yüksek oranlarda fayda sağlamaktadır. Bu faydaları sayesinde bu güne kadar yüzlerce insan birçok hastalıktan korunmuştur ve korunmaya da devam etmektedir.

Domates Yiyenlerin Yüzleri Işıldıyor! Domatesin Cilde Faydaları Nelerdir?

Domatesi yeterli oranlarda tüketen bireylerin yüzlerinin ışıldamaları oldukça doğaldır. Domates içerisinde olan likopen beraberine antioksidan işlevi görmektedir. Aynı oranda doğal bir çeşit yaşlanma geciktirici E vitamini de domates açısından oldukça güzeldir.

Bununla beraber ciltte oluşmakta olan çeşitli kızarıklıkların geçirileceği üzere hücre yenilenmesi de oldukça artmaktadır. Hücreler de yenileneceği için cildiniz güzelleşir ve sürekli olarak parlaklık kazanmaktadır. Cildimiz e kullanıyor olduğumuz çeşitli kalitesiz olan kozmetikler, gözeneklerin sürekli olarak kir kapmasına ve yeterli oranda temizlenememesi sonucunda da büyük gözenekler oluşmaktadır.

Bu gözeneklerin küçülmelerini sağlayabilmek için evinizde yapabileceğiniz basit bir uygulama var. Bir çorba kaşığı kadar taze domates suyunun içerisine az bir şey domates sıkın ve bu karışımı pamuk ile yüzünüze daireler yaparak sürün. Bir süre sonra bol su ile yıkayın. Bu işlem yüzünüzdeki gözeneklerin kısa zamanda sıkılaşmasına olanak tanıyacaktır.

Aknelerden Kurtulmak İçin Domates Püresi

Domates cildinizi temizleyerek sivilce ve akne oluşumlarını en aza indiriyor iken mevcut olan sivilcelerin de çok kısa bir süre içinde iyileşmesine olanak tanımaktadır. Domatesin içinde olan K, C ve A vitaminleri yine aknelerden tam anlamıyla kurtulmanıza olanak tanımaktadır.

Bunun içinde domatesi püre haline getirerek aknelerin üzerine uygulayın. Bir saat kadar yüzünüzde bekletin ve sonra da yüzünüzü bol su ile temizleyin. Bu domates püresinin içerisine salatalık suyu da katarak sivilcelerin daha hızlı bir şekilde geçmelerini de sağlayabilirsiniz. Ancak domatesin organik olması son derece iyi olur.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!