Parlak Bir Cilt İçin Dikkat Edilmesi ve Yapılması Gerekenler

Özellikle belirtmek gerekirse genç bayanlarımız ışıltılı ve harika bir parlak cilde sahip olabilmek için her daim üstün bir çaba harcamaktalar. Peki parlak bir cilt için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Parlak Bir Cilt İçin Dikkat Edilmesi ve Yapılması Gerekenler
Parlak Bir Cilt İçin Dikkat Edilmesi ve Yapılması Gerekenler Mehmet Demirbilek

Yine bu çabalara değinirsek genellikle kozmetik ürünlerin kullanımlarında bir artış görüyoruz. İnsan derisi kendini tam olarak 28 günde bir yeniler. Sürekli, her zaman yenilenmekte olan cilt yaş ilerlediği zaman sarkma ve kırışıklıkları beraberinde getirmektedir.

Eğer ki sizler de cildinize oldukça iyi bir şekilde bakarsanız ve yine cildinizin sizlerden rica ettiği şeyleri ona verirseniz kesinlikle cilt daha da gençleşecektir ve çok daha geç bir zaman çerçevesinde yaşlanır. Bazen yine 20’li yaşlarda olan insanlarda dahi çeşitli kırışıklıklar ve bazı sarkmalar görülebilir. İlk başta sizlere cildi etkileyen bu faktörleri sayalım.

  • Cilde oldukça yüksek oranlarda bitkisel, doğal ve organik olduğu iddia edilen veya kozmetik ürünler kullanılıp uygulanmakta olan kimyasallar cildinize zarar verirler.
  • Cildin ihtiyacı olan yüksek orandaki nem miktarını karşılayamaması yine cildiniz açısından hiçte iyi değildir.
  • Düzenli olarak uyku çekmemek cildinizde bazı sarkmaları getirecektir.
  • Düzenli bir şekilde beslenmemek cildinizin ihtiyacı olan çeşitli vitamin ve mineralleri alamayacağı için zarar getirecektir.

Yukarıda saymış olduğum adımlara yine dikkat edin ki dikkat etmediğiniz zaman her ne kadar cildinizi gençleştirecek maskeler ve benzeri kozmetik ürünler kullanıyorsanız kullanın yine bunların hepsi belirli bir zaman sonra eksi etki yaratacak ve cildinizi yaşlandıracaktır. Parlak cilde sahip olmak için kendinizi iyi besleyin.

Bunları Asla Atlamayın

Cilt tipinize en uygun olan nemlendiricileri tercih etmelisiniz. Yine eczanelerde uygun fiyatlara bunlar satılıyor. Cilt temizleme jellerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Cildinizdeki mikrop ve kirleri temizleyecektir bu jeller. Özellikle de yağlı cilde sahipseniz kesinlikle ardıç katranlı sabun ve benzeri bazı yağı yok eden sabunları kullanmalısınız.

Cildinize her zaman saf elma sirkesini sürmelisiniz. Elma sirkesi cildinizi canlandırır ve zamanla parlatır. Her sabah da uyandığınız zaman kesinlikle yüzünüzü güzel bir şekilde yıkayın.

Özenle yıkanmayan ciltlerin içerisinde her zaman belirli bir miktar yine yağ kalmaktadır. Yine cildinizi canlandıracak, nemlendirecek, akne ve sivilce gibi sorunları ortadan kaldıracak ve kesinlikle doğal olduğuna inandığınız maskeleri cildinize kullanmalısınız.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!