Kuruyan Dirseklerinize Çözüm Tavsiyeleri

Saçlarınız son derece güzel, hacimli ve parlak gözüküyor, kıyafetiniz ise tam üstünüze göre ve oldukça güzelsiniz, makyajınız ise tam fakat dirsekleriniz kurumuş ve pul pul dökülüyor ise farklı önerileri de yazımızın devamında sizlere vereceğiz.

Kuruyan Dirseklerinize Çözüm Tavsiyeleri
Kuruyan Dirseklerinize Çözüm Tavsiyeleri Mehmet Demirbilek

Saçlarınız son derece güzel, hacimli ve parlak gözüküyor, kıyafetiniz ise tam üstünüze göre ve oldukça güzelsiniz, makyajınız ise tam fakat dirsekleriniz kurumuş ve pul pul dökülüyorlar. Rahatsızlık verici bir şeydir bu. Dirseklerinizin pullanması, özellikle masa başında çalışmakta olan bir kişi iseniz oldukça sık rastlanılan bir problemdir. Bu problemden kurtulabilmeniz için neredeyse her gün duş sonrası bir nemlendirici ile dirseklerinizin üzerlerinde bulunan deriyi yumuşatabilirsiniz. Dirseklerinizi masaya dayadığınız noktalarda yumuşak, ofis kullanımı için üretilen yastıkları tercih edebilirsiniz. Yine bu yöntemler olarak bunların dışında kuruyan dirseklerini için kullanabileceğiniz farklı önerileri de yazımızın devamında sizlere vereceğiz.

Banyoda Dirseklerinize Dikkat Edin

Eğer dirsekleriniz aşırı derece de kuruyor ise banyoda hassas ciltler açısından özel bir şekilde üretilmekte olan sabunları tercih edebilirsiniz. Nemlendirici içermekte olan sabunlar da işinizi görür. Aşırı sıcak su ile uzun zaman boyunca banyo yapmanız cildiniz açısından oldukça zararlıdır. Sıcak su ile alınmakta olunan duşlar dirseklerinize değil cildinizin her bölgesinde kuruluğa neden olabilir. Bazı unsurlarda ise hassas cildi olanlarda bölgesel çeşitli kızarıklıklar da meydana gelebiliyor. Bu sebeple duşunuzu sıcak su ile değil ılık su ile almanız oldukça önemlidir.

Cilt Kuruluğu İçin

Cilt kuruluğu için rahatlıkla kullanabileceğiniz diğer ürün de yine hava nemlendirici olan cihazlar. Özellikle de kış aylarında ev içerisinde çeşitli ısıtıcıların, kaloriferlerin kullanılması ile birlikte havada olan nem oranı oldukça azalır ve bu da cildinizin kurumasına, burnunuzun ve gözlerinizin yanmasına sebebiyet vermektedir. Yine hava nemlendirici özelliği olan çeşitli cihazlar da bu kuru havayı yumuşatmanıza olanak tanımaktadır.

Hiçbir şey yapmıyor olsanız dahi bir kaseye yarısı doluncaya kadar su doldurun ve kalorifer peteklerinin üzerlerine koyun. Bu su buharlaşarak havanın oldukça nemlenmesine olanak tanıyacaktır. Doğal malzemeler ile üretilen giysiler de hassas ciltlere sahip olan bireyler açısından önem rahatsız eder. Yine sentetik kumaşlar sizleri terletecektir ve cildin hava almasına da engel olacaktırlar. Pamuklu olan kumaşları tercih etmenizde bu yönde son derece fayda sağlayacaktır.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!