Balık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Omega 3 ve yine Omega 6 yağ asitleri açısından cildinize oldukça güzel bir şekilde pürüzsüzlük sağladığı bilinmektedir. Peki Balık Yağının faydaları nelerdir?

Balık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?
Balık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? Mehmet Demirbilek

Bu nedenle bedeninizi en baştan itibaren onarır. Yine bunlara ek olarak kış vaktinde el altında olması gereken en önemli koruyuculardandır. Omega 3 yağ asitleri özellikle de insanların kalp ve damar sağlığı açısından kullanması gerektiği bir kapsüldür.

Çünkü kalp ve damar sağlığı açısından oldukça önem arz etmektedir.  Cilt için ise özellikle de cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi sürekli olarak sağlamaktadır. Cildiniz her daim nemli kalır ve kurumaz. Akne gibi sivilce gibi cilt hastalıkları üzerinde de giderici özelliği bulunması ile ergen bireylerimizin mutlaka kullanması gereken şeylerdendir.

Balık Yağı Karaciğerden Alınır

Balık yağı genel anlamda soğuk denizlerde özellikle de okyanuslarda yaşayan bazı yağa sahip olan balıkların karaciğerlerinden alınır. En fazla yağ elde edilebilen balıklara gelecek olursak uskumru, somon, tuna ve levrek balıkları olarak bilinmektedir.

Balık yağından tamamen faydalanabilmek için yine vücut tarafından sindirilebilmesi amacı ile yemeniz oldukça önemlidir. Aç karnına da tüketilmekte olunan balık yağı yine bulantı ve gaz çıkarmanıza neden olabilmektedir.

Balık yemeyi sevmiyorsanız eğer balık tüketme şansınız yok ise balık yağı haplarını kullanmanız da size oldukça fayda sağlayacaktır. Ancak bu hapların kullanım oranlarının doz aşımına gitmeyecek kadar sağlamanız da sizin sağlığınız açısından önem arz etmektedir.

Sağlıklı, Parlak Bir Cilt İçin Balık Yağı Maskesi

Balık yağı ile birlikte cilt maskesi de yapmayı isterseniz sadece 1 tatlı kaşığı kadar balık yağı, 1 çay bardağı yulaf unu, 1 çay bardağı çavdar ve yine 1 yumurta sarısı ile harika bir çeşit maskeye sahip olabilirsiniz. Bütün bu malzemelerin her birini bir kap içerisine veya cam kase içerisinde uygun kıvama kavuşuncaya kadar karıştırın.

Sonra bu kaptaki malzemeleri 10 dakika bekletin. Sonra da cildinize dairesel masaj yaparak uygulayın ve ince bir kalıp halinde yüzünüzün üstünde bırakın. 10 dakikadan fazla bırakmamanızı tavsiye ederim. 10 dakika sonra rahatlıkla yüzünüzden çıkartabilirsiniz. Artık daha canlı ve parlak bir cilde kavuştunuz.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!