Genişleyen Gözenekler Nasıl Sıkılaştırılır?

Çeşitli kil maskelerini kullanabilir ve cildinizi derinlemesine temizleme fonksiyonuna sahip olan çeşitli jel ve tonikleri kullanabilirsiniz. Peki genişleyen gözenekler nasıl sıkılaştırılır?

Genişleyen Gözenekler Nasıl Sıkılaştırılır?
Genişleyen Gözenekler Nasıl Sıkılaştırılır? Mehmet Demirbilek

Sürekli olarak genişlemekte olan cilt gözenekleriniz, sadece estetik anlamda can sıkıcı görüntüye yol açmamaktadır aynı oranda yağın, kirin de birikebilmesi açısında oldukça uygun bir alan yaratmakta olan siyah nokta, sivilce, yağ bezesi oluşumlarını da tetiklemektedir. Gözenekleri olumlu ölçüde sıkılaştırmanız için yapılması gereken adımlardan birisi cildinizin düzenli olarak temizlenmesidir. Bunun içinde çeşitli kil maskelerini kullanabilir ve cildinizi derinlemesine temizleme fonksiyonuna sahip olan çeşitli jel ve tonikleri kullanabilirsiniz. Gözeneklerin aşırı açık olması genellikle yağlı cilt tiplerinde karşılaştığımız bir problemdir aslında ancak kuru, normal cilt tiplerinde de görebiliyoruz. Eğer gözeneklerinizi gereğinden fazla açık ise bunların nedenini öğrenmeliyiz ilk önce.

Cilt Gözenekleri Niye Genişler?

Cilt gözenekleri çeşitli sebeplere bağlı genişleyebilirler. Örnek vermek gerekir ise yaş beraberinde cildin elastikiyetini kaybetmesi, gözeneklerin sürekli olarak genişlemelerinin bir sebebidir. Farklı sebepleri de doğru olarak temizlenmemekte olan cilt üzerinde ölü deri, yağ ve kir birikmesidir. Bunlara ek olarak tedavi edilmemekte olan ve her daim oynanılan siyah nokta ve sivilceler geçtikten sonra da etkilemiş olduğu alanlarda ciltteki gözeneklerin büyümelerine sebep olabilir.

Gözenekleri Sıkılaştırmak İçin

Gözeneklerinizi sıkılaştırabilmeniz için yine uygulamanız gereken birkaç şey vardır. Avuç içi ve ayak tabanları dışında yine vücudumuzun her kısmında gözenekler vardır. Bu gözeneklerin en temel görevi ter yolu ile toksinleri vücuttan atmayı sağlamak. Genetik anlamda gözeneklerin büyüklükleri olarak ön plana çıkan şey genetik olsa da cilt bakımlarının yapılmaması ve beslenme şekilleri de bunu etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

Ölü deriyi temizleyin: ölü deri hücreleri özellikle de cildinizin üzerinde birikirler ve yine bu gözeneklerin tıkanmalarına da sebep olmaktadır. Ölü deriyi düzenli bir şekilde kaldırabilmek için temiz olan pamuklu havlu üstüne temizleyici damlatıp dairesel hareketler ile cildinizi güzel bir şekilde silmelisiniz. Yağlı ciltler içini se özel üretilen peeling etkili olan karışımlar sürülebilir. Cildin çok daha pürüzsüz gözükebilmesi, leke ve çeşitli sivilcelerin izlerinin hafifletilebilmesi amacı ile 5 ayda bir kimyasal peeling yaptırmanız iyi olur. Cildiniz hassas ise ve kimyasal peelinge karşı alerji olacağını düşünüyorsanız yaptırmayınız.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!