Hacamat Hangi Sıklıkla Yaptırılmalıdır? Hacamat'ın Yan Etkileri Nelerdir?

İlk defa hacamat yaptırmaya başlayanlar ara vermeden her ay 1 seans aralıkla 12 ay boyunca hacamat yaptırabilir.

Hacamat Hangi Sıklıkla Yaptırılmalıdır? Hacamat'ın Yan Etkileri Nelerdir?
Hacamat Hangi Sıklıkla Yaptırılmalıdır? Hacamat'ın Yan Etkileri Nelerdir? Mehmet Demirbilek

İlk defa hacamat yaptırmaya başlayanlar ara vermeden her ay 1 seans aralıkla 12 ay boyunca hacamat yaptırabilir.

Her ay bir kez yapılan hacamattan sonra yılların birikimi toksinler iyice temizlenmiş olur. Bir yıl her ay yapılan düzenli hacamatlardan sonra özel bir rahatsızlık yok ise  yılda asgari 4-6 hacamat yaptırmak çok faydalıdır. 

Eski hekimler asgari olarak yılda iki kez hacamat tavsiye eder. Bu tavsiyeler gerek İbn-i Sina gerekse modern tıp kurucusu sayılan Hiporakt tarafından yazılan kitaplarda mevcuttur.

İbn-i Sina'dan Hiporakt'a kadar bir çok eski tıp alimi genel olarak yılda en az iki kez hacamat yaptırmayı bin yıl önce tavsiye etmişlerdir.

Bin yıl önce sebze ve meyvelerde hormon olmadığı, GDO'lu gıdaların olmadığı, egzos dumanının olmadığı, meyve ve sebzelerin kimyasal gübrelere maruz kalmadan yetiştiği bir zamanda bunu söylemişlerdir.

Günümüz koşullarında bir senede iki kez hacamat yeterli değildir! Günümüz koşullarında sıhhatli bir kişi için yılda üç hatta dört kez hacamat ancak yeterli olur.

İlk defa hacamat yaptıracak bir hasta sırasıyla sırt, kafa ve diz ( tarama-başlangıç) hacamatını yaptırması gereklidir. 

Tarama Hacamatı

Tarama hacamatı her hasta da en fazla tıkanıklığın olduğu ana standart tıkanıklıkları açma çalışmasıdır. Tarama hacamatları üç ila beş ayrı seans ta farklı bölge temizlenir.

Hastalık ne olursa olsun önce ana tıkanıklıklar açılıp ( Tarama Hacamatları Yaptırılıp) sonrasında özel hastalık noktalarına hacamat yapılırsa çok daha güzel sonuçlar alınır. 

Kimle Hacamat Yapabilir?

Profesyonel bir kurumdan hacamat eğitimi almış basit anatomi bilen el becerisi olan herkes hacamat yapabilir. Hacamat öğrenmenin hiç bir zorluğu ve hiç bir tehlikesi yoktur.

Temel hacamat eiğitimi için 2-3 günlük eğitim yeterlidir. Ancak ilminin derinliklerini blmek, hacamat ile beraber hastaya en uygun olan tedavi yöntemi uygulayabilmek ise sanattır, (geleneksel ve bütünsel tıp bilgisi) ve kabiliyet ister. İyi bir uygulamacı bütünsel tıp teknikleri yöntemlerinin hepsine aşina olmalıdır.

Hacamat'ın Yan Etkileri Nelerdir?

Hacamat hiç bir yan etkisi olmayan son derece doğal bir tedavi yöntemidir. Takribi otuz kadar birincil esas gelenelsel tıp yöntemi, toplam da 120 adet geleneksel tedavi yöntemi vardır.

Hacamat doğal tedavi yöntemleri arasında fayda bakımından en üst sırada belkide birinci sırada yer alır. Hacamat hiç bir hastalığın tedavisinde yüzde yüz tek başına yeterli olmaz. Bu kural tüm geleneksel tıp yöntemleri için geçerlidir.

Geleneksel ve bütünsel tıp kaideleri çerçevesinde hacamat uygulamasını yapacak uzman hacamatı ve diğer tedavi yöntemlerini nerde ne zaman kullanması gerektiği konusunda eğitimli olmalıdır.

Başarılı bir hacamat uygulaması için bu zaruridir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
gül     2019-09-16 mutlaka herkes hacamat olmalı ,çok faydasını gördüm ben
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!