Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?

Eğer mide rahatsızlığı çekiyor iseniz, o rahatsızlık içinde bir şeyler yemek veya besin tüketmek size pek de iyi gelmeyebilir.

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Mehmet Demirbilek

Eğer mide rahatsızlığı çekiyor iseniz, o rahatsızlık içinde bir şeyler yemek veya besin tüketmek size pek de iyi gelmeyebilir. Fakat hiçbir besin almayarak kendinizi daha da sağlıksız bir bireye dönüştürdüğünüzün farkında değilsiniz.

Rahatsızlığın iyi olmasını istiyor iseniz belli başlı mide ağrısına yararı olan besinleri kullanmaktan kaçınmamalısınız. İştahınızın kesilip yemek yeme isteğinizin olmamasının asıl nedenlerinden birisi mide ağrısı oluşumunda mide toksitlerinin iştah açılmasını önlemesidir.

İştah açıldıktan sonra ise önünüze her ne yemek konulursa konulsun onu yemek istemeyeceksinizdir. Bu en doğal görülen durumlardan biridir. Bunu önleyip öncelikle iştahınızı açısı besinler tüketmeli sonrasında da mide ağrınıza iyi gelecek olan, tüketilmesi gereken yararlı besinleri takviye etmeniz gerekir.

Bu sayede hem iştahınız açılır ve dengeli beslenmiş olursunuz hem de vücudunuzun mikroplardan, bakterilerden, kötü amaçlı hücrelerden korunmasını sağlamış olursunuz. Bu iki dengeyi muhafaza ederek her zaman kendinize büyük bir iyilik ve tedavi vermiş olursunuz.

Bu tedavi için alınması gereken şeylerden birisi zencefildir. Zencefili ister kabuğu ile beraber tüketin, ister sıvı şekilde sıcak çayını yapıp öyle için. Bir müddet geçtikten sonra midenizin rahatladığını ve eski ağrısından eser kalmadığını göreceksiniz.

Bunun dışında tüketebileceğiniz besinlerden birisi yoğurttur. Yoğurt da zencefil kökü gibi mideyi yatıştırır ve en hassas rahatlığı size vermeye sağlar. Çünkü yoğurt besininin içinde de mikrop ve bakteri öldürücü etkiler vardır.

Rahatsızlık Durumunda Dengeli Beslenmek

Vücudunuzda bir rahatsızlık varsa o rahatsızlığı dengeli beslenmeyip daha da yüksek orana çıkarmamalısınız. Bu takdirde vücudunuzun halsizliği ve bitkinliği daha fazla seviyeye çıkabilir. İştahınız dahi olmasa zorla yemeye çalışın.

Genellikle sıcak şeyler tüketmeye bakın. Çünkü besinin sıcak olması mideyi hem daha az yorar hem de etkisi yumuşatıcı ve yatıştırıcı bir şekilde devam eder. Vücuda dondurma ile bitki çayı alınmasının farkı aynı şekilde bu hususta da geçerli sayılabilir.

İlk önce yapmanız gereken olarak bir doktora başvurmamalısınız. Belki de kendinizin yapabileceği bir tedavi yöntemi ile doktor boş yere uğraşmış olacaktır. Onun yerine kendi evinizde mide rahatsızlığı için neler yapabilirim diye düşünüp karar vermelisiniz.

Alınması Gereken Besinler

Mide rahatsızlığı içinde, ağrı ve sızınızdan kurtulmak istiyor iseniz öncelikle bolca sıvı tüketmeye başlamalısınız. Ardından sıcak limonlu bir çorba ya da hafif gıda besinleri tüketerek bir miktar daha ağrıların önüne geçmiş olursunuz.

Bu besinlerin tüketiminden sonra eğer ishal gibi bir belirtiniz söz konusu ise tam iyi olamamışsınız demektir. Sağlıklı takviye elemanları almaya devam etmelisiniz. Erik, kayısı, incir, kefir gibi gıdalarda çoğu rahatsızlığı öneyici besinlerdir.

Bunlardan da aşırıya kaçmamak kaydı ile tüketebilirsiniz. Kendinizi sıcak bir ortamda tutup üşütmemeye çalışın. Soğuk olan ortamda vücuda bazı mikroplar tekrar girebilir. Bu hususa da ayrıca dikkat edilmeli. Mide ağrısının tedavisini kendiniz yapabilirsiniz. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!