Hava Değişimlerinde Sağlıklı Kalmanın Pratik Yolları

Son günlerde hava sıcaklıklarında ani düşüş ve yükselişlerden dolayı artan sağlık sorunları için alınacak bazı önlemlerle sağlık açısından çok daha az etkilenme şansı bulunuyor.

Hava Değişimlerinde Sağlıklı Kalmanın Pratik Yolları
Hava Değişimlerinde Sağlıklı Kalmanın Pratik Yolları Mehmet Demirbilek

Hava değişimleri ve mevsim geçişlerin insanların hastalıklara yakalanma anlamında en savunmasız olduğu dönemler olarak ön plana çıkıyor. Sürekli değişen hava şartlarına vücudun adapte olmasının zorlaşması ile birlikte düşen vücut direnci sonrasında kişilerde birçok sağlık sorunu yaşanabiliyor. Hava değişimlerine karşı beslenme anlamında dikkat edilecek bazı hususlarla birlikte sağlığın korunması daha rahat gerçekleşebiliyor.

Hava Değişimlerinden Etkilenmemek İçin Altın Beslenme Kuralları

Hava değişimlerinden etkilenmemek adına beslenme anlamında en çok dikkat edilecek husus ise bol miktarda mevsim sebze ve meyvesi tüketmek oluyor. Vücudun savunma mekanizmasının kuvvetlenmesi amacıyla gün içerisinde bu sebze ve meyvelerden sık sık tüketmek gerekiyor. Sadece mevsiminde yetişen sebze ve meyveler bağışıklı ve vücut direncini yukarı çekmektedir. Özellikle ara öğünlerde muz ve portakal tüketimi sıklıkla yapılması gerekiyor. Ani soğuyan havalarda 3 ana ve 3 ara öğün şeklinde beslenme sağlanması gerekiyor. Bu sık beslenme vücut direncini sürekli yüksek seviyede tutuyor. Ara öğünler taze ve kuru meyveler, süt, yoğurt, badem ve ceviz tüketimi yeterli seviyede olması gerekiyor. Ayrıca kuvvetli sabah kahvaltısı ve hafif akşam yemeği yenilmesi gerekiyor. Akşam yemeklerinde zeytinyağlı sebze yemekleri tercih edilmesi gerekiyor. Ayrıca mevsim geçişlerinde soğan ve sarımsak gibi anti bakteriyel özelliği olan besinlerin tüketilmesi ile birlikte mevsim geçişlerinde görülen hastalıklara karşı vücut çok daha dirençli bir yapıya sahip oluyor.

Kaynak

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!