İnsanların Yüzde 25’i Bu Riski Taşıyor

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada eğer gerekli önlemlerin alınmaması durumunda gelecekte her 4 kişiden birisinde ruhsal ve nörolojik sorunlar görülebilecek. Kaynak: İnsanların Yüzde 25’i Bu Riski Taşıyor

İnsanların Yüzde 25’i Bu Riski Taşıyor
İnsanların Yüzde 25’i Bu Riski Taşıyor Mehmet Demirbilek

Dünya Sağlık Örgütü konu ile ilgili yaptığı açıklamada eğer; gerekli önlemlerin hayata alınıp biran önce hayata geçirilmemesi durumunda önümüzdeki yıllarda dünya genelinde her 4 kişiden birinin hayatlarının herhangi bir döneminde ruhsal ya da nörolojik rahatsızlıklarda kuvvetli bir şekilde etkilenebileceği ön görülüyor.

Yapılan Çalışmalar Yetersiz Kalıyor

Dünya Sağlık Örgütü, günümüzde tüm ikazlara rağmen hali hazırda ülkelerin yarısına yaklaşığında ruh sağlığı politikası, üçte birinde ruh sağlığı programı ve dörtte birinde de ruh sağlığı mevzuatı bulunmadığı önemle vurgulanıyor.

Dünya genelinde yaklaşık 450 milyon kişinin ruhsal rahatsızlıklardan biri veya birkaçıyla başa çıkmaya çalıştığı, gerekli önlemler alınmadığı taktirde bu sayısının giderek artarak dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 25’ini etkileyeceği ifade ediliyor. Bu doğrultuda dünya genelinde ruhsal sorunlarla en çok boğuşan yaş grupları arasında çocuk ve ergenler açık ara ilk sırada yer alıyor.

En Çok Ergenlik Döneminde Görülüyor

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde çocuk ve ergenlik çağındaki gençlerin en az yüzde 10’unda en az bir çeşit ruhsal sorun bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca bu ruhsal sorunları yaşayan ergen kişilerin yarısından fazlasında 14 yaşından önce ruhsal sorunların belirtileri görülüyor. Bu yaş gurubunda oluşan vakalarda teşhis ve tedavi anlamında oldukça geride olduğu bilgisi paylaşılıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!